2022-08-26 184 views
今日晏晝淨係食左少少野, 同朋友👭🏻行完屯市之後勁肚餓! 上openrice 搵到呢間餐廳, 晚市開5點, 時間岩岩好! 所以走去walk in, 好彩有位✌🏻。不過都幾多人係開店前排隊, 我再望望門口既價錢牌, 原來7:30前離座的話, 成人每位$338 (加埋1就大概$370左右)。其實燒2個半鐘, 真係好夠。餐廳位置都幾大, 而且每張枱旁邊都有蝦缸?! 而且店員間唔中都會refill一D蝦🦐入去個缸度,包你一定可以夾到蝦。我都係第一次燒蝦, D蝦都幾生猛, 個夾一掂到隻蝦就會逃走😮💨💨。原來夾完蝦之後唔可以直接拎去燒, 要放入裝左冰水既桶入面凍暈佢先再拎去燒🥶, 真係長知識了。D蝦既肉質都爽彈, 而且仲有勁多蝦膏! 有D仲有蝦籽添!除左佢地主打既蝦之外, 海鮮區仲有好多其他選擇, 而且款式都幾多,有扇貝, 蠔, 鮑魚, 青口, 帶子, 蜆, 魷魚🐙, 竟然連原條魚🐟都有。朋友好中意食蠔🦪, 所以每一round都有拎。因為我見有2種蠔, 一種係即開 (但都要燒熟佢先食得), 另一種係連殼一齊燒既, 我就問店員有咩分別啦。佢地就話連殼燒既蠔, 蠔味會出D, 我試完都覺得係連殼既好味D

除左佢地主打既蝦之外, 海鮮區仲有好多其他選擇, 而且款式都幾多,有扇貝, 蠔, 鮑魚, 青口, 帶子, 蜆, 魷魚🐙, 竟然連原條魚🐟都有。朋友好中意食蠔🦪, 所以每一round都有拎。因為我見有2種蠔, 一種係即開 (但都要燒熟佢先食得), 另一種係連殼一齊燒既, 我就問店員有咩分別啦。佢地就話連殼燒既蠔, 蠔味會出D, 我試完都覺得係連殼既好味D, 所以都好推薦! 其實一開始我以為個爐咁細, 用黎燒海鮮會燒好耐, 但因為個爐有兩層可以用, 燒起上黎都幾efficient👍🏻 然後我同朋友仲係度諗下點樣排先會燒得多D 😂😂😂笑死!

至於飲品方面, 除左平時成日見果D汽水, 我都幾surprised 有Hoegaarden Rosee, 呢隻啤酒好易入口, 估唔到呢度可以飲到。而甜品方面都有好多選擇, 除左凍櫃有蛋糕/ 生果次外, 另外仲有兩個急凍櫃放雪糕雪條, 一個係飲品櫃旁, 另一個係門口收銀附近 (我好後期先發現到😅)。因為食海鮮食得太飽, 我食左一杯綠茶雪糕 + 一條雲呢拿味朱古力脆皮雪條就食唔落了, 真係太滿足!

2022-08-21
Type of Meal