2023-03-12
今日喺北角做完嘢好攰,想返屋企舒舒服服食,行過見到呢間米線,招牌有貓貓已經好吸睛🤩再喺門口望吓餐牌,好多款式都啱我同我的他🥰最後買咗2個米線共$160、1個「你蝦多士呀」$48😻「牛魔王麻酸辣米線2.0(牛胸爽、牛骨髓、肥牛、酸菜、韭菜、腐竹、肉燥、芽菜、豆卜)」寬粉,另加大腸,共$80。「蚵青仔米線(蠔仔、青口、肉燥、冬菜、豆卜、腐竹、芽菜」寬粉,另加牛舌,共$80。啲餸多到嚇親我哋🤣我以為唔會太大碗,點知又多粉又多餸!牛魔王啱晒愛牛嘅我,我哋之前無食過牛胸爽,原來肥得嚟係咁爽口,都幾得意👍最愛嘅牛骨髓,用麻辣湯真係好夾,滑得嚟又有少少煙韌感🤤大腸清洗得好好,爽口得嚟又唔會骨韌。寬粉質感好爽口彈牙,$80絕對唔貴😝蚵仔米線係另一佳作😍首先講講湯底,嘩!好鮮嘅蚵仔味,再睇一睇啲餸,全個碗底都係蚵仔!性價比實在太高🤣而且蚵仔好新鮮,無沙!青口竟然有4大隻!牛舌又厚又爽口!好彩有點多湯,鮮味到我倆忍唔住飲晒成碗🤣🤣🤣蝦多士係一口,蝦膠好爽口彈牙,多士好夠脆口!我都拎得遠先返到屋企,竟然仲熱㗎!同埋啲寬粉嘅湯底都係熱辣辣,覺得同堂食無分別🤣下次要試吓堂食嘅火鍋套餐😍
最後買咗2個米線共$160、1個「你蝦多士呀」$48😻