2025-06-04
第一次見到個份量嘅時候真係嚇到 O 嘴,成個臉盆咁大嘅碗裝住滿滿嘅餸菜,CP 值高到爆燈!重點係佢哋有 7 款湯底任你揀,今次試咗新出嘅湯底,簡直係我哋食辣星人嘅救星!又香又辣店入面有自選同套餐兩種揀,自選可以揀 4 餸、6 餸或者 8 餸,我強烈推薦滑牛肉,入口滑捋捋;潮汕手槌牛肉丸彈牙到可以打乒乓球;胡椒豬肚入味又有嚼勁,呢三樣都係必點!鍾意口感豐富啲嘅朋友,一定要加份貴州丁家脆哨,咬落去卜卜脆,鹹香鹹香,成個冒菜層次感即刻提升!主食選擇都多到眼花,土豆粉、火鍋麵、米線、木薯粉、白飯應有盡有。我試咗二荊條湯底配木薯粉,Q 彈嘅木薯粉吸滿湯底精華,每啖都香辣濃郁,正到飛起!同行朋友唔食辣,點咗營養白胡椒湯底同特濃番茄湯,同樣好評不絕。如果有選擇困難症,直接點肉食王套餐或者牛魔王套餐,包你食到捧住個肚出門!仲有個隱藏彩蛋一定要講!佢哋送嘅秘制醬汁真係絕絕子,無論蘸咩都超級好味,話曬 “蘸鞋底都好食” 真係一啲都唔誇張