2023-12-09
每次嚟到紅磡呢度經過呢間台灣食店都覺得裝修好靚好特別,每次都係好多人喺出邊排隊,今次見人唔會太多,就嚟咗試吓呢間台灣菜🙂紅燒牛筋腩油麵呢個湯底簡直正到爆,非常濃郁,紅燒牛筋腩好腍,而且朔晒濃郁嘅湯底,入晒味,完全唔需要落任何調味料都已經覺得好好味懷舊滷肉飯(小)滷肉飯亦都係非常出色,冇諗過小小的一碗飯,都可以咁用心去做,上邊嘅滷肉鋪滿整碗飯,而且每一粒滷肉都好入味,非常濃郁,而且好香,一啖飯裏面有唔同嘅口感真係超級讚酥炸花枝丸呢個酥炸花枝丸真係超級正,用咗香葉去炸,外皮脆脆卜卜,內裏熱辣辣而且好多墨魚肉,值得encore地瓜拉餅呢個可以話係當甜品食都得,因為地瓜甜甜地,好似食緊紅豆窩餅咁,味道唔錯茉香奶茶,冬瓜檸檬蘆薈兩杯飲品都各有特色,而且唔會太甜個人覺得呢間台灣菜真係比較出色,唔怪得知人頭湧湧每晚都排滿晒隊,值得推介
紅燒牛筋腩油麵
懷舊滷肉飯(小)
酥炸花枝丸
地瓜拉餅
茉香奶茶,冬瓜檸檬蘆薈
兩杯飲品都各有特色,而且唔會太甜