菊月町喺觀塘嘅工業區,平時Lunch都係爆晒場,今次選星期六晚上黎幫襯,希望可以免卻等位之苦。未夠7點黎到,已經坐爆了,超誇張!要試真係要Book定位先!我地嗌咗焔月Omakase Set,有齊刺身、壽司、同埋鐵板燒!先付前菜係海葡萄,比起一般市面買到的,鮮味更為突出!上方的是一大片煎魚仔,又薄又脆又香口,不錯不錯!時令季節刺身五點間八刺身:最好的食用季節就在初秋,份外清甜!秋刀魚刺身: 用樣是秋季當造的秋刀魚,魚肉內充滿肥油,配酸汁、蔥花和薑蓉來吃,鮮味無比!深海池魚:切雙飛,中間內夾著醃漬蘿蔔或子薑,既好味又特別!醬油漬帶子:師傅會把帶子火炙一下再用紫菜包著,直接遞到我們手中。紫菜仍然香脆,帶子鮮甜惹味,無得彈!大拖羅刺身:師傅會先加上Wasabi和岩鹽,再用紫菜包著,同樣直妾遞到我們手中。比起醬油,用岩鹽更能清楚嚐到大拖羅的油香和鮮味,食完個口仲有餘韻,大滿足!漬物四色漬物,上菜擺盤絕不馬虎,分別有牛蒡漬、茄子漬、蕎頭漬同埋蒜頭漬。四款都不錯的啊!鐵板燒兩款甘鯛魚鱗燒:先用薄薄的一浸油把魚鱗炸至豎立,然後才煎香魚肉。魚鱗極為香脆可口,魚肉仍是甜美滑嫩,正!和牛肉眼扒:加入適量的鹽

未夠7點黎到,已經坐爆了,超誇張!要試真係要Book定位先!我地嗌咗焔月Omakase Set,有齊刺身壽司、同埋鐵板燒!

先付

時令季節刺身五點
間八刺身:最好的食用季節就在初秋,份外清甜!

深海池魚:切雙飛,中間內夾著醃漬蘿蔔或子薑,既好味又特別!

漬物

鐵板燒兩款

和牛肉眼扒:加入適量的鹽、黑椒和醬油,簡單地呈現和牛極致濃郁的油香,材料靚真係點都會好食!

吸物
熱辣辣的海帶清湯,清甜可口!

手握壽司五貫
赤身壽司:口味清爽,不錯!

鰤魚壽司:口感滑嫩柔軟,滲出一陣陣鮮甜味!

火炙赤蝦壽司:香口得黎,蝦肉又夠甜美!

醬油漬鰤魚壽司:醬油帶出了魚肉的鮮甜味,幾好!

毛蟹蟹肉蟹膏軍艦:師傅細心地挑出蟹肉,再跟蟹膏混和,才能做出這麼鮮濃的軍艦!

吞拿魚蓉手卷
師傅會先用最肥美的拖羅邊燒出魚油,再混入拖羅蓉中,堅係極盡肥美,每咬一口都油香四溢,呢個手卷真係不得了!

時令果物
甜度很高,入口會爆汁的蜜瓜,Perfect!