2020-03-02
超級多元化的燒肉放題我從來未見過燒肉放題可以有咁多選擇,真係大開眼界,本身諗住去燒下肉類,點知最後食左好多其他嘢,非常滿意!最Basic嘅燒肉放題種類約50款,個人覺得好味嘅有雞腎,金沙骨,牛小排,雞軟骨,都係釀得好入味,爽口新鮮,唔鞋皮,款式太多,試唔晒。見到有菜,本身諗住烤下佢,點知唔好食,最後原來發現可以打邊爐的,自行去拎一個煲,裝湯底就可以,太方便了。湯底仲有三款可以揀,我選咗香濃豬骨湯,非常不錯,順便可以淥下烏絲,冬菇,丸仔!刺身方面,最好味係牡丹蝦,非常有蝦味,沒有雪藏味,一連食咗幾隻,哈!本身到此為止,點知望吓望吓,發現原來仲有好多嘢食,要推介一下點心區,好少店舖有放題點心,仲要係好食,香菇燒賣比我拎到冇晒,好彈牙,超級好食!另外,仲有中菜區,個煲人參雞湯,我見倒原隻雞仲係個煲入邊,絕對冇揸流攤,飲落去當然好有雞味,必飲!要大贊一下溫泉蛋,一連食咗兩隻,半熟嘅程度剛剛好,好有水準!甜品,雪糕,飲品,啤酒,不在話下,俾我發現原來可以自配花茶,這個概念我實在太欣賞了,大概有10幾款花茶,你自行放到自己的茶煲,自己回座位慢慢沖茶,我選擇咗菊花類,非常芳香,最適合消濟!朋友鍾意飲
甜品,雪糕,飲品,啤酒,不在話下,俾我發現原來可以自配花茶,這個概念我實在太欣賞了,大概有10幾款花茶,你自行放到自己的茶煲,自己回座位慢慢沖茶,我選擇咗菊花類,非常芳香,最適合消濟!朋友鍾意飲啤酒,仲有日本清酒俾佢選擇,大讚!
總括而言,呢間餐廳可以符合你任何口胃,不同形式的菜款,實在太多元化了!