RheaChim
971 アクセス
フォロー
New Punjab Club #中環
❗️超滿意米芝蓮一星印度菜❗️
Black series又返嚟,由而家起直至19/4🤩對於上次食唔到呢間一星米芝蓮印度菜一直耿耿於懷,今次諗都唔諗即刻把握呢個機會😍果然好食,冇諗過印度菜都咁有驚喜🇮🇳!

招牌咖喱角 Samosa Chaat🥠
咖喱薯蓉 脆麵 碗豆醬 乳酪
頭盤有印度常見小食-咖喱角!但有別於一般春卷嘅外皮,佢係有少少厚度得來非常酥脆,仲要加埋脆麵🥰餡料亦都同一般嘅咖喱角唔同,將薯仔同青豆磨成蓉,加上香料味十足嘅咖喱調味,超級惹味🤩最特別係配上鷹嘴豆用牛油果蓉乳酪醬番石榴薄荷醬等等,口感同味道份外豐富!

香烤雞腿 Murgh Tikka Angar 🍗
香料燉雞腿合桃乳酪醬
主菜每人有兩隻雞髀🍗🍗用上傳統印度烤製,非常入味🥰唔好睇佢外表乾爭爭咁,但絕對唔鞋。配埋加上合桃酸酸甜甜嘅乳酪,係有驚喜嘅印度雞髀!

芝士菠菜🥬Saag
完全冇諗到連菠菜都咁好食!同西方加上忌廉煮成蓉嘅菠菜唔同,保留原塊菠菜,但加上蒜頭芝士作調味,香到冇得頂🤩!

牛油雜豆🧈Mattar
我第一次覺得青豆好味😍用上牛油忌廉蓋過咗青豆嗰浸青草味,將青豆煮成半蓉,保留少許豆嘅口感,超憎青豆嘅我居然將所有青豆食晒!

牛油薄餅🧇Butter Naan
呢個牛油薄餅都幾厚身,而且好大塊,略帶煙韌,就咁食都好香。

蔬菜沙律🥗Hara Salaad
紅蘿蔔青瓜蘿蔔
係醃製咗嘅蘿蔔青瓜,酸酸地配上獨特嘅芒果醬,清新開胃。

紅蘿蔔拖肥布甸🍮Carrot sticky toffee pudding
爆谷雪糕花生香蕉
呢一個甜品相信係每一個嚟呢一間餐廳嘅原因😍超特別嘅配搭,雖然話用上紅蘿蔔同香蕉,但唔太食得出,相反較為似拖肥磅蛋糕。佢想唔會太甜嘅拖肥醬,同埋超級特別嘅炮谷雪糕,雖然冇我想像中咁驚豔,但的確好食😋。

味道: 4.5/5
性價比: 4.5/5 (restaurant week)

整體來講,的確係超出色嘅印度菜餐廳😍味道的確比起一般嘅豐富!絕對係值得一食嘅餐廳,回頭度亦都好高🤩大家快啲趁仲有幾日black series 快啲book位啦😋😋😋!
招牌咖喱角 Samosa Chaat
上記レビューはユーザーの主観的なご意見・ご感想であり、OpenRiceの見解を代表するものではありません。
シェア
報告
インド🇮🇳料理食べたい。(*´ω`*)
2020-06-30
返信