今次打邊爐終於食咗尖沙咀「樓下火鍋飯店」嘅新分店🔥餐廳走港式懷舊風,仲播我哋啲老餅歌🤣 氣氛一流~ 整體黎講真係物超所值💪🏻⭐️石橄欖椰子湯配去骨250日大騸雞又真係幾特別👍🏻 湯底清甜滋補,石橄欖同椰子好夾💪🏻 去骨大騸雞,雞肉成隻碟咁大份,煮完火鍋料仲可以飲晒湯,好滿足👍🏻生醃三文魚都幾新鮮~ 三文魚切得夠晒厚,醃完微酸微辣,入口順滑🥩大紅袍牛肉三拼盤好有份量,包括牛肩、牛胸同牛肋,牛肉油花均勻,淥完入口嫩滑,牛味濃郁,特別係牛肋,Juicy又唔柴,超正🥢招牌三拼餃- 黑松露蟹肉餃松露勁大陣味🤣- 雙籽鮮蝦雲吞蝦肉彈牙- 韭菜餃清香爽口🔥炸腐皮新鮮即查詢係零舍唔同!炸得金黃酥脆!上枱就咁食已經非常滿足🥛百香果檸檬七喜成jar 咁上,百香果濃到可以對多兩杯水~

⭐️石橄欖椰子湯

👍🏻生醃三文魚
都幾新鮮~ 三文魚切得夠晒厚,醃完微酸微辣,入口順滑

🥩大紅袍牛肉三拼盤

🥢招牌三拼餃
- 黑松露蟹肉餃松露勁大陣味🤣
- 雙籽鮮蝦雲吞蝦肉彈牙
- 韭菜餃清香爽口

🔥炸腐皮
新鮮即查詢係零舍唔同!炸得金黃酥脆!上枱就咁食已經非常滿足

🥛百香果檸檬七喜
成jar 咁上,百香果濃到可以對多兩杯水~
2025-08-07
Type of Meal