2024-09-29
今日同老公銅鑼灣行街,行街前先醫飽個肚,去咗呢間之前食過嘅日本餐廳,之前食過佢哋嘅lunch,估唔到而家出咗假日午市2小時放題,一於試吓。一坐下,店員先為我們奉上沙律菜,同埋每人一份的磯煮鮑魚。鮑魚好大隻,好入味又腍彈。刺身嘅選擇都OK,有三文魚,油甘魚,八魚,劍魚腩,赤蝦及帶子。啲刺身好高質,同一般嘅放題食到嘅質素好唔同,全部都好新鮮,三文魚油香豐富,劍魚腩肉質細膩柔軟爽滑,赤蝦大大隻,帶子鮮甜。炸物及燒物,呢度有雞皮餃子,吉列蠔,唐揚炸雞,燒雞翼,燒虎蝦,鯖魚等。炸麥全部都係新鮮炸起,熱辣辣。燒虎蝦一定要encore 再encore,超大隻,肉質爽口彈牙有鮮味。壽喜燒野菜鍋,有安格斯牛肉同埋日本豚肉任叫。我哋牛魔王揀咗兩份安格斯牛肉,牛肉味香濃,壽喜湯底濃郁帶少少甜,入邊配料都好足,有豆腐,冬菇,金菇,雜菌仲有日本冬粉,好味。之後仲有迷你丼可以任叫,我哋就試咗海之幸丼同埋和風牛肉丼。和風牛肉飯相當足料,個牛肉汁撈飯真係超好味。海之幸丼有雜錦魚生,仲有鮮甜嘅海膽,壽司飯以赤醋調味。食到最尾仲有甜品,牛角包窩夫配雪糕,非常邪惡。牛角包窩夫香脆可口,牛油味香,熱辣辣配上朱古力及雲呢拿雪糕
海之幸丼有雜錦魚生,仲有鮮甜嘅海膽,壽司飯以赤醋調味。
食到最尾仲有甜品,牛角包窩夫配雪糕,非常邪惡。牛角包窩夫香脆可口,牛油味香,熱辣辣配上朱古力及雲呢拿雪糕,正。
呢度汽水橙汁同埋咖啡都係任叫,食飽可以慢慢嘆番杯。另外呢度仲有有清酒任飲,逢星期三及日男士 /女士 $98 3 小時清酒任飲。
總括而言,呢度嘅放題食物選擇不算超多,但係質素係超級好,性價比唔錯。