2023-02-09
又一個適合打邊爐既晚上🫣❤️今次由朋友帶我去試佢屋企附近新開既餐廳。餐廳位於紅磡灣中心,就係poly宿舍對面,由黃埔/紅磡過去都勁方便。由於餐廳只係開左幾個月,所以好新淨😆,最重要係廁所都好乾淨(好重要)!呢間火鍋店唔係任飲任食。如果好似我地咁得2丁人,單點項目嗌唔到幾多野食!餐廳好貼心地推出左2款2人套餐!超級好呀真係!我地簡左平小小個款 $438,原諒我唔記得影餐牌🫣🫣。湯底:麻辣+芫茜皮蛋麻辣夠香,唔會得死辣,帶有淡淡藥材味,淥完個牛肉唔洗點豉油,就咁食已經好夠味。另外芫茜皮蛋我真係重點推介!芫茜控必食!勁大量芫茜呀~而且皮蛋都比得勁足,仲有馬蹄&豆腐,清甜爽口。二人套餐包括:肉類:安格斯牛,腩片,牛胸爽海鮮:鮮蝦,鮑魚,大蜆,生蠔另外仲有櫻花蝦豬肉丸,芝士牛肉雲吞,蝦丸,鮮冬菇, 萵筍,粟米,冰豆腐。一大盤冰盤拎上黎,排得勁靚真係岩晒打卡!而且食材真係好新鮮好新鮮!最愛牛肉,勁濃牛味,又香又滑。仲有蝦丸勁彈牙,芝心牛肉雲吞都好有驚喜!建議一開始先落粟米&冰豆腐,冰豆腐好似海棉咁吸晒d湯真係好滋味呀🤤❤️👍。另外仲有個新張優惠建議大家加配,$198加購象拔蚌刺身。又係擺放得勁靚🫣❤️港
湯底:麻辣+芫茜皮蛋
二人套餐包括:
肉類:安格斯牛,腩片,牛胸爽
海鮮:鮮蝦,鮑魚,大蜆,生蠔
另外仲有個新張優惠建議大家加配,$198加購象拔蚌刺身。又係擺放得勁靚🫣❤️港女最愛呢d😛~ 象拔蚌好大條,切到勁多片出黎,而且係新鮮係魚缸度拎出黎,所以食落鮮甜爽脆,同急凍既即食刺身真係差天共地。真心好食~❤️
最後我加多一份皇帝菜,好嫩好爽好香!食得我好開心😆🤤。食一啖熱辣辣既火鍋,再飲一啖凍冰冰既雙檸樂,真係人生一大樂事呀~❤️🤤