2018-08-25 26 views
飲茶唔一定要去酒樓,今晚試咗間飲茶嘅飯店,格局好似茶餐廳,全部都係平時酒樓食得到嘅點心,茶位 只需要四蚊位, 而且唔使加一 ,超抵食 今晚我同老公總共嗌咗六款點心 連埋茶錢 200蚊有找,真係好抵食!今晚叫咗蝦餃、 燒賣、 叉燒腸 、鳳爪排骨蒸飯 、芝士蝦春捲 同埋奶黃包。蝦餃同埋燒賣入面都有大大隻蝦,爽口兼彈牙, yummy!叉燒腸嘅亮點係叉燒都算幾多,而且個皮夠薄, 啱曬鐘意食腸粉嘅我。鳳爪排骨飯d鳳爪同排骨都好入味 ,而最正嘅係個飯, 個飯軟硬適中,唔會主動太爛,仍然有咬口,但又唔會太硬。全晚最高分係個春捲芝士蝦 ,個春捲皮 炸到好脆,而且一啲都冇油利嘅感覺。流沙包果然有流沙 奶黃, 最怕食到嗰啲聲稱流沙包,但係啲 奶黃 都唔流嘅。每人100蚊唔使,食完捧住個肚走!

蝦餃同埋燒賣入面都有大大隻蝦,爽口兼彈牙, yummy!

每人100蚊唔使,食完捧住個肚走!
2018-08-24
$98 (Dinner)