本年度top3餐廳🥹比身邊人問得最多嘅問題就係有冇地方提議慶祝生日、週年😆 呢間❗️新開嘅 ❗️環境真心驚艷到我😍 食物質素➕服務態度都同樣高分💯樓下睇落只係一間型格酒bar🍻 原來真正值得到訪嘅原因係樓上🥹 一上到去就見到巨型270度屏幕牆😨背景仲會轉換成唔同風景😍 香港夜景嗰幅太美了❤️ 博大霧 $168呢道係主打泰式fusion菜😆 先食頭盤「博大霧」🫶🏻 賣相勁吸引! 店員上菜時會用慢慢揭起個蓋,一打開就有層濃煙湧出好夢幻😳 呢個Salmon Carpaccio 超好食🫶🏻 配埋酸甜帶辣嘅泰式香草汁超refreshing😍基地薄餅 $180店員重點推介嘅基地薄餅真係無令人失望🍕海量嘅水牛芝士🧀加埋冬蔭公醬嘅調味無得輸🤤pizza係質感外脆內軟💯 冬蔭功卡邦尼意粉 $218main dish 揀左risotto 同意粉🍝呢道主打泰式fusion 所以冬蔭功卡邦尼意粉做得特別出色👍🏻擺盤吸引,中間流心蛋撈埋意粉一齊食😍 冬蔭功味同carbonara醬汁好balance🤪好creamy 又濃郁😆 法式南瓜帶子意大利飯 $228risotto軟硬度適中,南瓜好香甜🫶🏻帶子煎得香口👌🏻呢碟份量

博大霧 $168

基地薄餅 $180

店員重點推介嘅基地薄餅真係無令人失望🍕
海量嘅水牛芝士🧀
加埋冬蔭公醬嘅調味無得輸🤤pizza係質感外脆內軟💯

冬蔭功卡邦尼意粉 $218

法式南瓜帶子意大利飯 $228

risotto軟硬度適中,南瓜好香甜🫶🏻帶子煎得香口👌🏻呢碟份量較少但滿足的😳

香蕉煎餅 $128
最後食埋甜品作結🍌叫左個香蕉煎餅😍店員好有心思仲幫我哋畫左碟🥹 香脆嘅煎餅配埋軟綿綿嘅香蕉蓉同朱古力醬做夾心☺️甜而不膩🫶🏻

仲有芒果糯米飯同泰式流心湯圓等等特色甜品選擇🤪

Sea Salted Caramel Chocolate $88 |
Coconut Smoothie $58 |
Mango Smoothie $58
呢度嘅飲品都好有特色,試咗芒果同椰子沙冰好香甜😆最正係mocktail! 賣相好掂🥰 朱古力味濃郁🙌🏻

Menu

2022-06-18
$400 (Dinner)
Celebration
Father's Day