九龍城泰菜林立我同我老公try過唔少間當中不缺大眾推廣食店感覺都好味 但就點都唔及呢間咁impressive 其實原本我哋係想食泰式素菜但去到過咗三點佢哋話已落場係勁失落又肚餓嘅情況下我哋就過咗對面覓食求其揾咗呢間坐低然後意外得到驚喜因為決定咗今天不吃禽畜類我們選擇不多就分別叫了香葉海鮮炒河同埋蝦仁炒金邊粉當食物送到時我哋已有第一個驚喜就係60零蚊嘅價錢竟然得到jumbo size嘅食物而且無論海鮮同素菜配料都份量十足內心已經直豎姆指不過咁 我個金邊粉食落係有2個小小意見第一 佢唔夠冇益 即係唔夠鹹感覺唔夠過癮第二係佢嗰條點綴用生韮菜 絕對不是我的菜 但可能人家只用來裝飾不知我為何要食埋佢(主要因為我老公叫)但係咁 呢個炒粉甜酸味就拿揑得好好麵嘅乾濕度同煙靱度亦十分理想最要大大力讚係佢裏面個蛋天呀!香味濃烈到暈又好有鑊氣 就算我幾咁怕肥但食晒落肚 真係好食到爆炸然後可以講吓我老公個粉個乾濕度冇得頂個河粉同乾炒牛河嗰種河唔同軟稔啲 冇咁滯魷魚彈牙又鹹香整體來說比我那碟美味我老公呢啲閹尖王都話讚至於個蝦就一食就知急凍貨但咁嘅價錢想食新鮮蝦?放心 我又冇咁離譜 最後 想講佢個咖啡好甜又好苦
九龍城泰菜林立

感覺唔夠過癮
第二係佢嗰條點綴用生韮菜
絕對不是我的菜
但可能人家只用來裝飾
不知我為何要食埋佢(主要因為我老公叫)

但係咁 呢個炒粉甜酸味就拿揑得好好

魷魚彈牙又鹹香
整體來說比我那碟美味
我老公呢啲閹尖王都話讚

至於個蝦就一食就知急凍貨
但咁嘅價錢想食新鮮蝦?
放心 我又冇咁離譜

而且有點像小時候的炭燒咖啡糖
但又好想一直飲落去 都幾毒吓

認真 已經計劃緊幾時再去😂😂😂

2021-03-13
$88 (Lunch)
  • 鮮蝦炒金邊粉
  • 香葉海炒河