2021-07-21 542 views
一坐低就有啲口渴,見到枱面有個推廣優惠:like同follow「安平燒肉」嘅社交平台即送一杯「柳橙翠綠」凍飲就即刻follow 左餐廳嘅社交平台。「柳橙翠綠」有橙香,飲一啖個人即刻解曬渴!燒到個人熱熱地,飲番啖即刻暑氣全消又可以繼續燒🤣🙈!一係唔食,一食就要食好d!同朋友一齊嗌左「澳洲M5和牛吃到飽」套餐,呢個餐包81款食物咁多,啱曬鍾意試唔同野食嘅我!😋跟餐送牛舌芯,牛舌就食得多啦,牛舌芯真係第一次食。牛舌芯切成長條形,富口感。一口氣點曬剩係呢個餐先有嘅野食:和牛肩胛肉、安格斯牛小排、屏東燒魚腹、虎蝦、燒帆立貝及雞泡魚干。屏東燒魚腹甜甜地味道似鰻魚,重要冇骨,個人幾鍾意。👍🏻燒帆立貝夠鮮甜,加左牛油,入口好香~雞泡魚干燒過好香,微脆又甜甜地,可以點少少酸沙律醬食,更滋味。燒肉店唔係剩係得燒肉好食架,「櫻花蝦乾拌手工麵」都唔錯👍🏻,推薦。手工麵果然係唔同啲,薄得黎有口感😍。絲瓜煮蜆蜆味道清甜,絲瓜爽脆。此香腸不同彼香腸,講緊「墨魚香腸」呀!「墨魚香腸」粗身食落彈牙。見有個台灣小枕頭(麻糬)好似幾得意就嗌個試下,輕輕燒一燒食落口感煙煙韌韌,本身冇味,要點埋啲煉奶一齊食先得。食完牛想食吓豬

一口氣點曬剩係呢個餐先有嘅野食:
和牛肩胛肉、安格斯牛小排、屏東燒魚腹、虎蝦、
燒帆立貝及雞泡魚干。

屏東燒魚腹甜甜地味道似鰻魚,重要冇骨,個人幾鍾意。👍🏻

燒帆立貝夠鮮甜,加左牛油,入口好香~

絲瓜煮蜆蜆味道清甜,絲瓜爽脆。

食完牛想食吓豬。點左個原住民鹽燒肉。雖然睇落好多肥膏,但係食落幾好食🙈。旁邊嘅醬汁帶微甜,點埋醬汁食仲好味!

除咗Scan QR code落單之外仲可以自己出去攞菜同埋飲品。

記得食埋甜品先走呀!我嗌左個「檸檬愛玉」。除左愛玉,入面重有珍珠、菠蘿粒同埋蒟蒻條,珍珠唔會硬,Q彈煙韌,咁多配料食落口感超豐富!😍

整體來講呢間餐廳啲肉類質素都幾高,肉質食落有口感。食物嘅款式種類選擇多,唔單止有肉、海鮮,重有台式地道小食同主食。不過兩個鐘試唔曬咁多野食😭,下次要再黎過先得!
2021-07-16
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$300 (Lunch)