上年8月去過日本預約唔到,一直都心心念念,今次終於有香港開一號店!梗係要嚟朝聖一下。11點正式開門,未夠十點已經嚟排定隊,好多人都同我一樣咁誠心早啲嚟。好彩職員嚴格執行一人一票,每票最多兩人嘅規定,唔係都未必輪到我食第一輪。等到快11點就派籌,入門口個刻都有啲興奮。先係門口位點餐機落單,基本一款HK138套餐唔駛揀,每份已包三塊漢堡,麵豉湯同無限白飯。其實位於中環黃金地段,HKD138真係算良心價。另外再加咗薯仔沙津同生薑梳打。全部座位都係高檯設計,可以欣賞靚仔店員係面前燒烤,同時都可以睇到師傅現場準備漢堡。座位抽屜有介紹三塊漢堡嘅建議食法。第一塊原汁原味,無添加已經肉味濃厚,咬一口肉汁滿瀉。白飯無限添加,侍應會主動幫你添飯,但記得要留意唔好食過量呀😂。第二塊建議食法係蘿蔔泥同柚子醋,口味清新,另有一番風味。第三塊就可以加生蛋同埋豆拌醬油,技術有限影唔到蛋係漢堡上面😂每一塊都會放係面前嘅鐵網上,有翻牌提示食到第幾塊,最後仲有個Thank you 字樣,呢啲細緻位正正反映餐廳嘅小心思。飯碗小小嘅設計,正好令人每次食一塊漢堡仲有新鮮熱辣嘅白飯伴隨,真係諗得周到,我嘅紀碌係三碗飯。雖然一開始

等到快11點就派籌,入門口個刻都有啲興奮。

另外再加咗薯仔沙津同生薑梳打。

座位抽屜有介紹三塊漢堡嘅建議食法。

雖然一開始排咗超過一個鐘,但食物質素加埋殷勤服務,難得係IFC開店,美食加美景,係香港獨有,絕對物超所值。
正如黃老闆講嘅Affordable Luxury,強烈推介!

2024-05-10
Waiting Time
75 Minutes (Dine In)
$160 (Lunch)