吉列牛忌廉烏冬專門店Kobekyu係韓國過江龍,主打忌廉烏冬同埋吉列牛,我一直都好想黎試下忌廉烏冬,見到人打卡真係好吸引🤤我今次午餐去食都唔太多人,環境幾舒服仲會見到馬場,Menu除左吉列牛外,仲有釜飯、牛里脊套餐及小食------1. 咖哩忌廉雞烏冬 $78 7.5/10面層真係鋪滿厚厚既忌廉🥰但其實係薯蓉忌廉,味道幾creamy,而底層就係咖喱烏冬,每條烏冬都掛了忌廉同咖哩汁,食到最後會冇哂汁😂咖哩味都幾出,烏冬真係幾彈牙同煙韌,但小心會彈到件衫🙈反而雞肉冇咩味道,仲有少許洋蔥及西蘭花作為配菜,不過食完都幾口渴,可能整體味道有點重2. 美式頂級牛里脊套餐 $178 7.5/10每檯都有會個石燒爐,用作加熱吉列牛或者牛里脊,套餐除左有牛之外,仲有芝士大蘑菇和洋蔥,牛里脊上菜時我估只有1成熟,所以店員教切開細細件牛放上爐燒兩邊就食得,生熟程度視乎自己喜好,牛比較多筋難切開😖不過食落都好重牛味有肉汁,我鍾意五成熟,比較軟腍,但有一兩舊都係有筋,而洋蔥加埋黑椒汁幾好食,大蘑菇好juicy,仲有半融芝士,不錯😋3. 咸蛋薯條 $38 7.5/10薯條幾脆口唔會好咸🤤但我覺得咸蛋同薯條有點分開

------
1. 咖哩忌廉雞烏冬 $78 7.5/10

2. 美式頂級牛里脊套餐 $178 7.5/10

3. 咸蛋薯條 $38 7.5/10
薯條幾脆口唔會好咸🤤但我覺得咸蛋同薯條有點分開,好似炸完薯條係上面加上咸蛋碎就算,如果再炒一炒會比較好,餐廳額外有提供黑松露醬,加埋一齊食更佳👍🏻
2020-06-11
$160 (Lunch)