2021-10-15 153 views
大角咀真係好多低調嘅小店,今次就嚟試一試勁多人推薦嘅台式小店,12點幾到已經勁多人排隊🤣果然係名不虛傳~店舖門口有長櫈坐,店員會比menu睇住先,等咗大概廿分鐘就入得。🍴那個滷排骨便當 $66 (跟餐有16oz一杯高山茶,可加錢轉其他飲品)排骨超大塊,大過手掌,第一次食滷排骨,一次就愛上🥰 排骨肉質鬆軟,係有肉汁,一啲都唔乾!炸過嘅排骨有油香但唔油膩,加上甜甜哋嘅滷汁,真係勁好食😆飯量都幾多,配菜好豐富,有白菜,粉絲,玉子,素豆腐,好似食餸多過食飯咁🤣每樣都好高質,feel好有心思整每樣嘅配菜,好有家庭式媽媽比嘅分量同感覺💗🍴香酥脆雞便當 $64有三種味道,分別係鹽酥,海苔同香辣,朋友揀咗鹽酥。有三大件,食落超級香脆,雞肉好嫩有肉汁,鹽酥味香而唔鹹,個味好出,超好食!🧋蜂蜜麻糬白玉奶茶 少甜少冰 (+$12) 好少見到有麻糬白玉奶茶,係茉莉奶綠嚟嘅,蜂蜜味香甜,少甜都有啲甜,不過係蜜糖嘅甜味唔會好假,麻糬白玉超煙韌,好好咬口😆推薦指數: 10/10CP值極高,每樣野都好好食,真心一定要去食,食過一次會上癮😆

🍴香酥脆雞便當 $64

🧋蜂蜜麻糬白玉奶茶 少甜少冰 (+$12)

推薦指數: 10/10