拿老老實實啦🦭今次黃金海岸酒店搞呢個啤酒節係幾好feel👍🏻啲啤酒有平時大家飲開既藍妹、hoegaarden外,仲有Franziskaner Weissbier同lowenbrau飲開德國啤酒既一定識呢兩隻👍🏻咁啲野食又點呢?🦭🦭直接一句:「好似去左外國咁,全部食物都x large size😂」今次肥豹試左🦭1. 香炸德國啤酒雞翼 話個冷知識比大家先,其實炸肉類黎講🥩一加左啤酒呢🍻啲肉一定係嫩😋咁當然呢個雞翼都係啦🦭而且炸粉黎講唔算好厚👍🏻整體出到黎係做到骨肉分離。但個8隻一上黎既時候真係好誇張😂每隻雞翼都好大隻😂心諗整係食雞翼都夠飽😂2. 德國拼盤(炸咸豬手、德國腸、薯蓉、蝴蝶包)​作為德國餐廳既代表菜,啤酒節又點小得呢🦭整體黎講,該有既都有,基本上德國腸拼盤都係紐倫堡腸、農夫豬肉腸、慕尼黑腸同埋維也納腸🦭送酒飲係一流🦭肥豹係覺得lowenbrau同豬手會夾啲,因lowenbrau既酒體本身有少少苦,如果配腸會令到個味道太強🦭反而夾豬手,會帶走個陣肥膩既感覺👌🏻Franziskaner Weissbier個酒體就再輕身少少,而且有種果香,好岩女仔飲😋配落啲德國腸到就剛剛好啦👍🏻豹言豹
拿老老實實啦🦭
今次黃金海岸酒店搞呢個啤酒節係幾好feel👍🏻
飲開德國啤酒既一定識呢兩隻👍🏻
咁啲野食又點呢?🦭

今次肥豹試左🦭

1. 香炸德國啤酒雞翼

2. 德國拼盤(炸咸豬手、德國腸、薯蓉、蝴蝶包)

豹言豹語:

​除左食野🦭其他個啲遊戲都幾正架,肥豹去個晚有幾個客人係到鬥快飲酒😂最快個個12秒就飲曬💪🏻好勁🦭仲有呢排好heat既掟彩虹😂啲彩虹闊過西隧,一定掟得中🦭其實肥豹見佢啲甜品都好正,不過太飽食唔落了👍🏻幾唔錯既體驗👍🏻