2016-03-23
第一次走進海洋+兒童世界用饍, 係尖東呢个商業地帶, 午飯時間人山人海, 聽到的多數係辦公室既事事非非, 呢度就唔同, 見到小朋友天真可愛既笑容和笑聲, 連自己都開心晒。呢度lunch 有4道菜, 有湯 or 沙律, 主菜有6款, 餐飲+甜品, 好完美既组合。今日點了蕃茄濃湯, 唔講得笑, 真係好濃郁, 酸酸甜甜好開胃, 主菜因為同朋友share, 就揀了鮮露荀意大利飯 和 辣肉腸pizza, 意大利飯除了碟边數條露荀外, 飯入面都有一段段鮮露荀, 加上香濃既芝士味, 未食已經流口水, 飯有咬口, 食落又唔覺太漏, 至於pizza, 餅底無咩特别, 辣肉腸太薄了, 食唔出辣味。餐飲及甜品可加錢升级, 第一次當然要試最基本既咖啡啦, 飲開齋啡既我, 就覺得淡左d, 甜品係法式焦糖燉蛋, 面既焦糖唔止脆, 重暖架, 好味唔甜