2016-09-27 528 views
朋友想食韓國野, 又向銅鑼灣, 就唸起依間。  由于佢向唔起眼既位置, 所以唔去開果層都唔知會有依間野。 星期六中午1 點,都唔多人。地方幾大, 電視播住韓歌,走年輕人路線。佢打正旗號係開Korean dessert,即係雪花冰, 雖然我果人普通雪花冰, 因為好似淨食緊冰咁, 料又平但買到貴一貴咁。見左有set ,天氣又熱,都係試一試。蜜糖炸雞($100),唔駛問, 一定係first choice , 一碟六隻雞槌, 醬係咕嚕肉既甜酸醬,重有d 洋蔥同黃椒,未食之前已經懷疑係咪佢比錯左我地, 因為同想像有好多蜜糖完全唔同,問完個員工,佢話係依碟。 帶住半懷疑,食第一啖,都係覺得冇蜜糖味,灰左。 食多兩啖又覺得有好好好少既蜜糖味。 原來佢只係係咁意, 加左少之又少既蜜糖向上面, 失望。 不過甜酸醬係好開胃既,炸雞翼永遠都係咁好食架! 炸醬拉麵set ,包一柸野飲同紅豆雪花冰 $200炸醬味一向都唔係  我柸茶,所以我唔特別comment 啦, 但個紅豆炮冰, 堅好味, 佢冰係重重既牛奶味同有黃豆粉, 配上少少甜既紅豆,同''煙韌''既 年糕, 中間重有好多類似Mochi 一粒粒,好口

蜜糖炸雞
炸醬拉麵set ,包一柸野飲同紅豆雪花冰 $200
炸醬味一向都唔係  我柸茶,所以我唔特別comment 啦, 但個紅豆炮冰, 堅好味, 佢冰係重重既牛奶味同有黃豆粉, 配上少少甜既紅豆,同''煙韌''既 年糕, 中間重有好多類似Mochi 一粒粒,好口感。 黃豆粉同紅豆好味好夾。
紅豆雪花冰
2016-09-24
$150 (Lunch)
蜜糖炸雞