2017-01-03
今年嘅除夕雖然唔夠凍,但係都冇損打邊爐嘅心情😜當日打電話去約八點 但店員話已經full咗..話留咗啲位畀walk-in 嘅人 只可book 9點點知去到八點三左右唔使等就已經有位入😆同朋友點左個$238極上安格斯牛小排,湯底要左沙嗲味一直都好擔心佢個湯底係即沖嘅 但原來係我諗多左 佢係一個好足味湯底👍 沙嗲味超香😍第一round 點左牛粒、小牛排、豚肉同雞片牛粒雪花好靚,最中意食佢😋 又淋又有牛香味!! 正❤牛小排雪花都算唔錯 又唔係太肥 算係靚料 而且煮完牛味都仍然存在😃 算有樣又有內涵豚肉呢個反而冇乜特別有普通 所以點咗一次之後就冇再點啦雞肉本身以為係雞件 點知係肉片 煮完之後都相當鞋 所以冇再點 都係留肚食牛海鮮拼盤(有大蝦、青口、帶子、墨魚片同八爪魚仔)蝦夠大又彈牙😱 其他海鮮都有驚喜 無雪味😋見到呢度有響鈴非常開心 但原來係我開心得太早 佢啲響鈴全部都淋哂😵反而豆卜係大大塊 掛汁力特強 所以非常好食 菇又係必食😎菜都算新鮮同乾淨👍另外,呢度有自制沙津吧同少少日式前菜最特別一定係佢呢度個自助炸爐 有日本蕃薯仔、菇、蝦、茄子、秋葵等。番薯仔好好食 好甜 encore 左好多😆茄
點知去到八點三左右唔使等就已經有位入😆
同朋友點左個$238極上安格斯牛小排,湯底要左沙嗲味
第一round 點左牛粒、小牛排、豚肉同雞片
牛粒
牛粒
牛小排
牛小排
豚肉
豚肉
雞肉
海鮮拼盤(有大蝦、青口、帶子、墨魚片同八爪魚仔)
海鮮拼盤
反而豆卜係大大塊 掛汁力特強 所以非常好食 菇又係必食😎
菜都算新鮮同乾淨👍
另外,呢度有自制沙津吧同少少日式前菜
番薯仔好好食 好甜 encore 左好多😆
茄子炸完太油
蝦都好好食,可惜一round之後無再出…😔
值得一讚既係,員工加湯果陣會用手擋住 避免彈到客人