2017-10-07
今日星期五放假,雖然冇人陪但係一朝早就搭車去銅鑼灣為咗試呢個咁出名嘅pancake,上次12:30加1/10嚟有成2,30人排所以放棄咗,今次嚟到11:20,有10個人左右,前面排嘅仲係一對母子,媽媽已經有成八十歲,都特登嚟排隊試pancake!排咗唔到半個鐘就入到去,即刻岀去落order,順手𢲡埋杯水,呢度所有嘢都好自助,刀叉都放好係枱面個籃入面。我同剛才前面對母子坐埋同一張4人枱,仲有另一位小姐坐我隔離,其實旁邊另一張4人枱仲係吉嘅,但唔知點解冇安排人入座,同中村藤吉一樣🤔對面母子兩人share一份原味pancake,阿仔不停問好唔好食,婆婆就話好食!但係想唔想再嚟呀?唔想😂佢地切完嘅pancake我望咗眼,扁唒,呢個時候已經心知不妙,應該唔係我喜歡鬆軟得嚟並唔係只有空氣感,而係軟綿實在嘅質感,佢地五分鐘唔夠就解決咗pancake san,而我個份仲未到😅等咗十五分鐘左右我嘅雜莓pancake到喇!賣相真係一百分,但係切落去真係即刻扁咗,未至於好空氣,但亦不算綿密,好唔好食見人見志,睇下鐘意邊種口感。總的來說並不算差,有點失望可能只是因為期望太高。
等咗十五分鐘左右我嘅雜莓pancake
總的來說並不算差,有點失望可能只是因為期望太高。