2021-08-22 824 views
雖然小弟唔係一位食家,但小弟都係香港大的潮州人,老豆生日book左枱,由細到大都食開潮州菜,聽人介紹就嚟左呢間野,點知入到去坐睇menu,睇左5分鐘都唔夠就俾一個4眼阿姐用寸77的態度問你第一次嚟?點解個menu會睇左5分鐘,係因為想搵糖醋麵才都無,然後個阿姐就介紹花甲,好我哋就叫,之後因為我哋有個兩歲小朋友,所以就叫個清清地的炒飯俾小朋友食,個menu上寫(菜粒或沙茶醬牛肉粒炒飯),咁落單時就同個個寸7姐講要菜粒不要沙茶醬炒飯,咁個阿姐就同廚房講沙茶醬炒飯,咁小弟都好客氣同佢講要菜粒,個阿姐就西面講我哋明,出到來原來個(或字)係無x用,因為佢話或字係全部都有咁解,我諗應該係我讀得書小唔明惑字點解,好之後我哋再叫個桔油生炒骨,好啦出到來係同菠蘿炒咕嚕肉一模一樣,完全係兩回事,真係x佢都廢9事,之後再叫多個墨魚腐炒津白,dklm d 墨魚腐得個粉同仲要有d’叔’,好啦咁我哋就再叫潮州例牌鵝肉,鵝腸,鵝片,佢竟然同我講無貨,不停sell食貴格海鮮,最後我哋就合供食左5道餸兩碗豬肚湯…..好啦埋單合供1059加5個人茶價,115x ,呢個唔係重點,個重點係我哋對下張单,dklm呢個4眼寸7姐
雖然小弟唔係一位食家,但小弟都係香港大的潮州人
,老豆生日book左枱,由細到大都食開潮州菜,聽人介紹就嚟左呢間野,點知入到去坐睇menu,睇左5分鐘都唔夠就俾一個4眼阿姐用寸77的態度問你第一次嚟?點解個menu會睇左5分鐘,係因為想搵糖醋麵才都無,然後個阿姐就介紹花甲,好我哋就叫,之後因為我哋有個兩歲小朋友,所以就叫個清清地的炒飯俾小朋友食,個menu上寫(菜粒或沙茶醬牛肉粒炒飯),咁落單時就同個個寸7姐講要菜粒不要沙茶醬炒飯,咁個阿姐就同廚房講沙茶醬炒飯,咁小弟都好客氣同佢講要菜粒,個阿姐就西面講我哋明,出到來原來個(或字)係無x用,因為佢話或字係全部都有咁解,我諗應該係我讀得書小唔明惑字點解,好之後我哋再叫個桔油生炒骨,好啦出到來係同菠蘿炒咕嚕肉一模一樣,完全係兩回事,真係x佢都廢9事,之後再叫多個墨魚腐炒津白,dklm d 墨魚腐得個粉同仲要有d’叔’,好啦咁我哋就再叫潮州例牌鵝肉,鵝腸,鵝片,佢竟然同我講無貨,不停sell食貴格海鮮,最後我哋就合供食左5道餸兩碗豬肚湯…..好啦埋單合供1059加5個人茶價,115x ,呢個唔係重點,個重點係我哋對下張单,dklm呢個4眼寸7姐成張單劈係枱面再西臉望住你,老實講唔係有個兩歲小朋友係到要做身教,我一定即場dllm ,成間野根本就掛羊頭賣狗肉,講就講潮州菜其實入邊全部都係大排檔小炒無分別,仲要收成千銀,利申:小弟係一個連字都賴得打的人但呢間野真係迫到我忍唔住
桔油生炒骨
2021-08-22
$250 (Dinner)
Celebration
Birthday