2016-07-10 368 views
本來諗住買甜品外賣食,最後變左"苦品"叫左個芒果配窩夫,老闆話要等幾分鐘,預左要等,OK的,所以行左轉7仔返去坐低等, 老闆突然走來問我投先叫左乜,心諗"漏單"?跟住老闆話要等10分鐘,OK 照等.中途老闆娘話讓位俾其他客人要搬去門口坐,OK小本生意,唔好阻人.到10分鐘啦,先見廚房倒蛋漿落機,米問下咩情況. 就俾老闆娘話串係要等,佢又話落單即做,熱機都要5分鐘.俾D生既你都冇用. 好彩老闆有跟進, 好快俾左我.過程中,我一句都冇閙過佢地.點知返屋企一打開, 果2塊窩夫係成塊黑色既, 聞落仲有碳屎味.(本來冇諗住寫食評,所以窩夫冇影相)大佬咁點食, 唯有拎返去退款. 老闆娘一見度,黑晒口面, 不過都唔爭論, 有退錢.但係一句道歉都冇,好似覺得我玩野.其實佢地剛整窩夫時,D窩夫仲係黃色仲幾好食, 佢地仲好開心咁將新食品送到客人手上,但到我第二次食, 每塊窩夫都已經有一部分係燶左,果時都冇退俾佢地,今次仲要燶到黑過朱古力味窩夫...點解變成咁呢.....
本來諗住買甜品外賣食,最後變左"苦品"

叫左個芒果配窩夫,老闆話要等幾分鐘,預左要等,OK的,
跟住老闆話要等10分鐘,OK 照等.

到10分鐘啦,先見廚房倒蛋漿落機,米問下咩情況.
就俾老闆娘話串係要等,佢又話落單即做,熱機都要5分鐘.
俾D生既你都冇用. 好彩老闆有跟進, 好快俾左我.
過程中,我一句都冇閙過佢地.

但係一句道歉都冇,好似覺得我玩野.

今次仲要燶到黑過朱古力味窩夫...

點解變成咁呢.....
2016-07-10
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)