Hiring
10 days ago
$16,000-$19,000
Monthly
2020-07-06 647 views
Simply life,正如其名「簡單」二字,假日brunch一律劃一收費,$138加一,包餐湯或沙律二選一,配以餐包。麥包上枱時欠缺溫度,但勝在帶麥香,法包口感,偏硬、略帶韌性,感覺較精製麵包健康。甘荀湯混和薯仔熬煮,入口厚身綿滑,帶蔬果嘅天然甘甜,湯底加咗兩粒水牛芝士,飲飲吓突然食到陣奶香,呢個做法幾特別。麵包塗上厚厚牛油烘香,質感好軟熟,但面層包皮烘得偏燶,略帶苦味;芝士份量有一片,算幾足料,相信如果改用raclette cheese會更香口;雞肉漢堡扒肉質紮實,有飽足感,簡單調味不至於遮蓋雞肉原風味👍🏻建議可加入多啲蕃茄同生菜,令漢堡整體更濕潤多汁,無咁乾身。冰茶係紅茶底,加入檸檬汁同奇亞籽,清新解渴,係成個餐最出色果樣😂😂整體而言上菜快,效率高,客人舊去新來,換過一批又一批。即使又一城人客眾多,入座亦唔需要等候太耐,確係省時用餐嘅好選擇。
甘荀湯配餐包

哥達芝士大蘑菇雞肉漢堡

建議可加入多啲蕃茄同生菜,令漢堡整體更濕潤多汁,無咁乾身。
冰茶

2020-07-05
$150 (Lunch)
冰茶