2019-04-01 81 views
對一上次去616打邊爐時, 留意到有一間新開燒肉店, 當時八卦去到果間餐廳睇有咩食, 係半放題.但當日係即興關係, 估計平日時間都係冇問繁忙. 所以我地冇BOOK到枱就直接去.去到雖然有位, 但係就要坐係吧枱位置, 如果真係好介意嘅朋友就記得要BOOK左枱先喇.因為店員安排左我地坐係吧枱嘅邊位, 唔會太開揚都唔會太迫狹, 算可以接受。坐低左之後店員就同我地講, 依家已經由半放題改為全放題喇.用返PAD去落單 - 分別有刺身/燒肉 / 海鮮/壽司/ 野菜/小食/炸物 ,選擇都唔少*放題係唔包飲品, 普通飲品同酒類(啤酒同清酒), 係需要另外加錢嘅, 但如果飲得量多嘅朋友,  就可以加$30任飲藍妹同清酒, 不過我當日就得我一個飲酒, 所以就只加左一杯就算喇.未落單前,staff會先上一小碟肉可以邊燒邊點,食住等咁都幾貼心嘅,唔使乾等當中唐辛子豬頸肉調味幾好同極上牛小排,都係我地再點之選放題第一樣點嘅當然就係刺身,呢度嘅刺身質素同一般中價放題一樣,合格嘅質素。另外再點d沙津黎打定個底先,點左芝麻醬沙津同蟹籽沙津,多醬怪如我就非常滿足,因為唔會乾爭爭每條菜都會粘到醬嘅。燒海鮮方面,選擇未算好

坐低左之後店員就同我地講, 依家已經由半放題改為全放題喇.

未落單前,staff會先上一小碟肉可以邊燒邊點,食住等
咁都幾貼心嘅,唔使乾等
當中唐辛子豬頸肉調味幾好同極上牛小排,都係我地再點之選

燒海鮮方面,選擇未算好多、只有10款揀,但基本嘅帶子/蜆/蠔/蝦都有得揀,但我地當日就只點左香草龍脷柳同蜆,味道都唔錯而且蜆都係新鮮嘅,所有嘅蜆都開到同完全冇沙,個人最怕食到成口沙

特別要一讚嘅係呢度嘅炸物,分開點左好幾次都係新鮮熱辣上菜嘅,估計係即叫即整。

壽司我就唔食多了
因爲太易飽肚喇,大家都係食主打嘅燒肉啦