<宴 • 鐵板燒> 📍天后🔸 貨真價實!食材新鮮!席前鐵板燒 🦞🦐🦀🦑🐮🔸從未食過咁爽身、彈牙嘅炒飯 🥹 真係好好味啊!!!Book mark左好耐嘅餐廳,而家有優惠二人套餐 (Discount $1988),抵!抵!抵!即刻仆到去食 🥴🥴🥴季節前點 — 是日款式有慢煮八爪魚、山藥絲配日梳魚子,食落爽口、清新 😋 (唔係重點所以唔多講)✨澳洲龍蝦剌身 — 嘩嘩嘩!!!活生生嘅龍蝦係魚缸撈起,廚房席前即劏 ⚔️🔪🗡️⚔️ King King king … 好刀法,龍蝦上枱時仲係生猛地腳撐撐 🦞 真正嘅活鮮就係咁。龍蝦刺身晶瑩剔透,食落爽身、鮮味湧埋嚟 👀 OMGGGGG!!! 超好人食 💕💕💕 同行朋友懷孕唔食得生野,眼甘甘咁望住我享受,可憐兮兮 🥺🥺🥺 廚師見況主動offer地整左個蝦膏熱炒 🔥🔥🔥🔥🔥 蝦膏熱炒鮮味再提昇 📈鐵板燒北寄貝— 有鑊氣,貝類同日本菇一齊炒,鮮味再高一個層次 😋西班牙紅蝦 — 超爆膏!!!西班牙紅牙 🤩 餐廳真係好抌本!!!紅蝦唔係度度都有架,朋友仔話開過食龍蝦 🤣🤣🤣 我就話兩樣都有得食最Happy 💃🏻💃🏻💃🏻 紅蝦殼卜卜脆,蝦頭咬落爆油感覺好
<宴 • 鐵板燒> 📍天后
🔸 貨真價實!食材新鮮!席前鐵板燒 🦞🦐🦀🦑🐮
🔸從未食過咁爽身、彈牙嘅炒飯 🥹 真係好好味啊!!!

西班牙紅蝦 — 超爆膏!!!西班牙紅牙 🤩 餐廳真係好抌本!!!紅蝦唔係度度都有架,朋友仔話開過食龍蝦 🤣🤣🤣 我就話兩樣都有得食最Happy 💃🏻💃🏻💃🏻 紅蝦殼卜卜脆,蝦頭咬落爆油感覺好衝擊 🌋 差啲想舔埋隻碟 🤭 伴碟嘅龍珠果好清新,食完濃味喉嚨清一清好C服。

香煎鵝肝伴藍莓醬 — 厚厚厚厚鵝肝 😍 半焦嘅鵝肝,肥油滲出黎 💕💕💕 係幸福嘅感覺啊 ~ 配合埋面頭嘅藍莓醬微酸,Great balance 💗

美國頂級牛柳 — 薄牛片包住日本蔥一同食 🤤 巧Juicy喔~ 炸蒜片切得好薄,蒜味咖會太出,無霸晒啲味,脆卜卜有層次感。而厚切一啲都唔韌,肉感滿滿,無筋的喔 💕

✨✨ 黃金黑松露蟹肉炒飯 — 超好味!,炒得好爽身,我無誇張炒飯粒粒都咁彈牙🦷🌾 黑松露味調味適當,無功高蓋主,濃淡得宜。而且啖啖都有蝦肉、蟹肉。我咁大個女都未食過咁好味嘅炒飯架!🤩🤩🤩 (絕對無誇張)

自家製濃魚湯 — 熱!真係好熱!最鐘意湯熱騰騰,飲落先C服!魚湯超濃,相當有誠意 😎👍🏼 一啲都唔敷衍!

炒雜菜 — 正常發揮,唔會好咸,配上炸蒜麻油有提升到香氣。

自家製梅酒 — 一路食一路同大廚講下煮飯經,食過癮又Happy 😆 傾得咁開心,廚師拎出自家製梅酒請客 😁✌🏼 梅酸味夠,唔會死甜,順喉 … 不錯、不錯!