2019-04-14 467 views
細個食過豬油煲仔飯一直諗諗不忘,但現代人注重健康,豬油煲仔飯已經買少見少,早排上網睇到呢度有豬油煲仔飯,即刻決定去試下。 8點黎到,等左15分鐘就入得,舖頭裝修以金庸武俠背景做主題,連餐牌都係用上乘武功秘笈做封面,好棧鬼。等左3個字左右,首先上菜嘅係牛舌串燒,一串5粒,燒得好好味,好香口,非常惹味。之後就到主角煲仔飯出場,我order左個三拼煲仔飯「臘腸,雞,窩蛋煲仔飯」,我比較鍾意食飯焦所以焗多左陣先打開蓋,之後將豬油同鼓油淋上面搞暈,香噴噴,令人食指大動!啲飯可以乾身啲,不過整體已經好唔錯,有飯焦,啲雞都幾滑,臘腸食落幾甜,似榮華,呢個組合好正,成煲飯比我幾分鐘掃晒落肚,正!好耐冇食到呢個質素嘅煲仔飯。煲仔飯咁heavy, 都要叫碟菜食下,碟燒韭菜就不過不失,唔油,但偏乾同韌用黎送都煲仔飯不錯嘅。

之後就到主角煲仔飯出場

2019-04-10
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$110 (Dinner)