2021-12-22
一心想食燒肉, 行過荃新天地,見到牛太已經覺得好吸引, 原來仲有放題就更加唔駛考慮!見唔算好多人, 等左一陣就有位我地揀左豪華燒肉放題, 有100分鐘可以任叫任燒!!牛太都係以QR CODE落單, 非常方便 , 但同時都有不便就是太多選擇, 一個PAGE SHOW唔晒~時間關係, 先叫左幾款牛再慢慢揀前菜/小食, 甚至澱粉質項目另一個小TIPS就係一定分段ORDER, 張枱真係唔係好大…..真心推薦可以先叫一份澳洲和牛五品盛, 有齊牛肋肉. 嫩板腱,封門柳, 牛脊肉, 一口牛肋肉可以試左自己鍾意邊一款就開盡火力!眾多牛當中個人鐘愛有牛肋肉/ 封門柳及柔嫩板腱…好貪心, 因為佢地真係覺有特色牛肋肉: 薄而大片, 非常惹味柔嫩板腱: 油脂分佈平均, 好JUICY封門柳: 牛味挺出, 口感豐富**其實薄切牛舌都好出色豚肉代表嘅有勁蒜豚肉及豬頸肉雖然次序錯晒, 但食肉嘅同時都唔好漏左食多D菜去解膩, 否則戰鬥力會減低豆腐沙律及芥末八爪魚放題SET當中包括左汽水同埋烏龍茶等飲品都係任飲嘅, 不過食少燒肉點少得啤酒, 所以忍唔住叫左杯生啤開心下食到最後如果仲爭啲野的話就一定係烏冬喇,牛太嘅烏
見唔算好多人, 等左一陣就有位
我地揀左豪華燒肉放題, 有100分鐘可以任叫任燒!!
封門柳, 牛脊肉, 一口牛肋肉
可以試左自己鍾意邊一款就開盡火力!
牛肋肉: 薄而大片, 非常惹味
柔嫩板腱: 油脂分佈平均, 好JUICY
封門柳: 牛味挺出, 口感豐富
**其實薄切牛舌都好出色
豚肉代表嘅有勁蒜豚肉及豬頸肉
豆腐沙律及芥末八爪魚
放題SET當中包括左汽水同埋烏龍茶等飲品都係任飲嘅,
不過食少燒肉點少得啤酒, 所以忍唔住叫左杯生啤開心下
食到最後如果仲爭啲野的話就一定係烏冬喇,
牛太嘅烏冬好值得讚, 細細碗之外仲要係巑岐冷烏冬,
加少少蔥粒同醬油已經好好食, 仲有仲有一定要食埋個燒年糕
以為食完甜品就搞掂晒, 爭d漏左個最人見人愛嘅MOVENPICK雪糕~ 好在店員有善提醒