2021-08-25 37 views
位於登龍街永光中心韓燒自助放題餐廳韓牛牧場,地方寬大,120分鐘任食,每位$278起,食材用光波爐燒烤,感覺較用明火燒烤乾淨衛生,食物款式選擇也多🙆‍♂️餐廳選用手機落單,放題我同朋友揀咗$298嘅世子牛盛,串燒,炸物可以自由選擇,每枱先來一份定量六色刺身拼盤,、四合海鮮燒烤拼盤、手作刺身和牛壽司同韓國醬油蝦,另外還有一份法式羊架。六色刺身拼盤同海鮮燒烤拼盤顏色潤澤新鮮,醬油蝦渗透醬汁,鮮甜入味,法式羊架每人一支,軟腍惹味🧏‍♂️。牛類先有定量嘅安格斯肉眼扒、肩里脊、海鹽牛舌,韓式醬醃牛仔骨、牛胸肉同牛大腸,除咗安格斯肉眼扒同羊架外,其他牛類同海鮮都可以任食加單,各款牛嘅口感同肉味各有特色,各款牛肉燒至五成熟左右,就最啱我哋口味,,肉汁多,肉味濃郁,海鹽牛舌用舌心部位,爽口又唔靱👍,炸物酥脆唔油膩🙆‍♂️。餐廳自助吧都有多款食物選擇,有韓式泡菜、各款沙律菜,生果,凍食有青口,熟蝦,湯,飯,炒年糕等等,而飲品櫃都有多款飲品供應,另外,仲有雪條同雪米糍,我哋食到肥幾磅🙆‍♂️