之前喺尖沙咀食過牛駅覺得又抵又好食,最近去觀塘分店, 新店更寬敞舒適,自助區比尖沙咀更多選擇更大。 新張優惠晚市仲按人頭送日本A5和牛一份。 餐廳推出左新鍋底,分別係美顏花膠竹絲雞同滋潤🍎🍐雪梨蘋果豬骨鍋。今次試咗雪梨蘋果豬骨鍋,入口清甜,唔會遮蓋肉類原味。如果怕油膩,可以盡快拎起豬骨。 🧡熟食自助區有冷盤(麻辣豬脷同酒醉雞翼尖等)、生果(🍉西瓜、🍊橙), 另一邊係2 款小食鹽酥雞同香芋地瓜圓 , 同樣香脆,特別係香芋地瓜圓嘅香芋餡料好足, 仲有麻辣小龍蝦🦞成大盤任夾,超級入味😋,店員補充得幾快。 小食都可以透過QR code 叫, 我哋試咗🧀水牛芝士條、醉豬手同醬爆糍粑, 芝士條較厚硬身,唔係拉絲嗰種。糍粑熱辣辣,黑糖醬湧出來。 🧡火鍋肉類🥩SRF美國極黑和牛幾鮮嫩,望落吸引過肩胛肉。美國肩胛肉油花比較多,牛味濃。仲有,澳州羊肉片同美國豬梅肉片幾腍。 雖然雞肉口感一般,但係醉雞翼入味嫩滑,值得再試。🧡火鍋配料🐙QR code 落單配料款式繁多,尤其係有多款海鮮,有美顏花膠、日本帆立貝同白鱔片, 幾新鮮。 🍢自助區丸類有唔少特別款式,好似珍寶魚蛋 、糬來寶(魚漿包麻糬)、腸灌蛋🥚同埋三

🧡熟食

🧡火鍋肉類

🧡火鍋配料
幾新鮮。 🍢自助區丸類有唔少特別款式,好似珍寶魚蛋 、糬來寶(魚漿包麻糬)、腸灌蛋🥚同埋三色丸(粟米、蘑菇同蟹籽)。

🧡甜品
🍮杯裝甜品款式有幾款, 焦糖布甸🍮、 芋圓仙草凍、牛乳布甸、木槺布甸同朱古力慕絲等。🍨雪糕同雪條有韓國同本地(da dino gelato 第一次見) , 仲有一隻1910 年起家嘅Bulla Choc bar 係朱古力脆皮包括雲尼拿雪糕,似比較一般嘅Mega。 芒果同原味軟雪糕🍦可以加唔同嘅🤤topping,有可樂糖、棉花糖同朱古力等等。