呢間餐廳一開嘅時候成日排隊排到嘔,想食都無機會食,最近人流終於平均番,睇戲之前同朋友一齊黎食~~我地3嘅女仔可以叫多D野食,所以飯糰同燒餅都叫咗兩款~D飯糰其實就係秶飯,都幾大條!台式香腸蔥蛋飯糰 $42兩款飯糰比較我會推薦呢個,因為佢真係爆料!裡面有台灣腸仔,好大條~~腸仔甜甜地外層有脆脆地,增加口感,最開心係蛋都係厚厚嘅一層,其實我唔係太喜歡食蛋,但咁樣加埋又唔會覺得蔥味好濃郁,一口食曬口感懂味道都係好豐盛~~咁樣食半條其實都已經好飽~~肉燥滷蛋飯糰 $32就咁睇真係唔知道佢係甚麼東東XDD 不過食食下會發現裡面原來有好大粒滷水蛋!因為我第一口已經咬咗粒蛋,以為朋友無得食,點知原來佢半條都有完整一粒滷蛋,真係好足料~~D肉燥唔會好肥膩,鬆化到好似肉鬆咁,咸度都適中嘅。芝士蛋燒餅 $42邪惡到一個點呀~要落去仲見到芝士流曬出黎,燒餅佢呢個扁身設計都幾好,無咁heavy,個蛋都好水潤,燒餅食落唔會好乾,燒餅上面有好多芝麻粒,所以特別香口。蔬果色拉燒餅 $36Menu中呢個係最接近蔬菜類,所以我叫咗佢當食咗菜~~蔬菜好爽脆,酸酸嘅千島醬可以降膩,入口都算幾fresh,最搞笑係有D提子乾,

台式香腸蔥蛋飯糰 $42

肉燥滷蛋飯糰 $32
肉燥滷蛋飯糰

芝士蛋燒餅 $42
芝士蛋燒餅

蔬果色拉燒餅 $36
蔬果色拉燒餅

Menu中呢個係最接近蔬菜類,所以我叫咗佢當食咗菜~~蔬菜好爽脆,酸酸嘅千島醬可以降膩,入口都算幾fresh,最搞笑係有D提子乾,但一齊食又唔覺得有問題wor
蔬果色拉燒餅

咸豆花 $32
咸豆花

上網見到好多人叫咗碗好似麵的物體,原來係咸豆花,其實我係唔食咸豆類別,但朋友堅持要挑戰,唯有捨命陪君子,好彩有叫咋,佢可以話係咁多樣食物入面最好食嘅菜式!豆花上面鋪滿紫菜、豬油渣、菜圃、蝦米蔥花等等,各自有好強烈嘅味道同口感,同滑滑嘅豆花出奇地夾,加上佢有落到辣椒油,開頭都覺得太辣,但食食下會越來越開胃,跟住就食唔停!我覺得最主要係因為豆花真係超~~~~~~~~滑!

甜豆花 $28
甜豆花

食咗咸豆花之後feel到D豆花幾咁滑,所以對佢都好期待,甜豆花更能夠集中體會佢嘅幼滑度,呢碗野最好嘅係唔係好甜,剛好有少少唔會令你好似齋食大豆咁,上面D花生又係甜甜地,撈埋一齊食滑同脆嘅口感並存,覺對有10粒星~

黑丸瀑布豆漿 冬瓜盜仙草

冬瓜盜仙草 $30
雖然唔理解檸檬點解要存在,不過冬瓜好清熱解渴,食埋咁多米飯類飲佢最適合不過,佢D仙草超大塊,幾涼粉味,冬瓜嘅甜剛好平衡番,所以飲完覺得自己好似解毒咁哈哈~~
黑丸瀑布豆漿 冬瓜盜仙草

黑丸瀑布豆漿 $32
黑丸瀑布豆漿

第一口感覺係:真係好豆漿,豆味超濃!叫嘅時候我唔記得叫佢走糖,幸好佢本身唔係好甜,D珍珠都幾好咬,因為豆味濃郁所以唔會覺得好膩,佢最好係幫你去曬冰,變相可以飲多D豆漿~放左一陣都唔怕變水!