日本料理放題就食得多,但真心由入門讚到走嘅就真係第一次,最難得係連刺身都有高度讚賞。值得表揚D三文魚、希靈魚、油甘魚、甜蝦,新鮮就一定架喇,最正係夠滑、夠甜,肉質咬落有D彈彈地,唔沾醬油都夠晒味。D蝦仲好嫩添啊,爽到不得了! 仲有讚左FB嘅蝦都好好食,啖啖肉,好Juice 仲有燒物,如果喜歡吃咸咸地嘅,牛舌、黑豚肉串同雞中翼就走唔甩喇,D肉都夾雜住燶燶地嘅鹽味,互相輝映 炸物黎講,我挺喜歡芝士春卷、紫芋波波同雞軟骨,好香脆,食落口唔油膩。至於沙律係我必叫、必試,今次個D唔知點解有辣味,沙律汁問題、還是菜/刺身問,就不得而知了。個饅魚炒飯都唔錯架,好香,飯一粒粒,講真1碗都好大碗下架~~炒雜菌都好好味,略嫌油左D。如果有3個人,仲有得試埋個蒸氣火鍋,幾過癮,但因為蒸確實需要時間等,有機會食可以先叫,慢慢等熟。最後個飯好鮮甜,因為蒸嘅食物D汁會滴落D水到,入面不同煲緊嘅飯就有味。店內小二們服務都好好架,話說場內都有不少BB,同事之間不停提醒邊度有BB凳。另外,會有人教你點食個鍋。仲好好記性,無漏過任何野。最後說講,我星期四網上訂星期六食,無Reply, 15 16,唔知有冇得食。好

刺身
仲有讚左FB嘅蝦都好好食,啖啖肉,好Juice
紅蝦王刺身

饅魚炒飯都唔錯架,好香,飯一粒粒,講真1碗都好大碗下架~~
炒雜菌都好好味,略嫌油左D。

蒸氣火鍋

最後說講,我星期四網上訂星期六食,無Reply, 15 16,唔知有冇得食。好在星期六有人打黎confrim係咪到,都總算有交帶,Good!
到左個日,食18:30,早左5分鐘入場,收左A時段,有種賺左嘅感覺
。睇返細節真係好均真,入座計,唔似得有D餐廳訂幾點就收返訂嘅時段價錢。
2015-12-12
$207 (Dinner)
刺身
紅蝦王刺身