2020-11-16 437 views
星期六晏晝同媽咪一齊係元朗廣場行完街後,來到附近Masam漢堡店。眼看店舖小小,人客不少,不少人外賣回家食。同媽咪各點一個套餐,由於漢堡即時製作,所以都要等一陣。左右兩邊都有企坐位,共四個位,仲有塊黑板畫牆俾人去畫。一會兒後,店家貼心準備埋手套俾客人品嚐美食,以免整污糟對手。媽咪點既馬森至尊:真係好巨型既漢堡,用印有店名牙簽固定形狀,沒有可能一啖食晒豐富餡料。頂層面有煙肉、德國腸,媽咪大讚條腸好好食﹗而牛肉係自家製,特別厚身鬆化多汁,下層仲有厚蛋、蕃茄、洋蔥、生菜,一次過滿足不同層次口感~自己點既黑松露啡菇漢堡:芝麻麵包皮烘到好脆身,啡菇好大塊多汁,菇味濃郁,外加漢堡、芝士、蕃茄、洋蔥、生菜,清新美味﹗+$20可以轉套餐,有一款小食及飲品。芝士肉醬薯條:係我最愛粗身薯條,淋滿芝士肉醬,不但顏值一流,食得相當滿足﹗洋蔥圈:炸得金黃香脆,內裡洋蔥鮮香,食完一圈又一圈﹗冷泡白桃茶:淡淡白桃茶味,清甜解膩一流~熱柚子蜜:剛巧店家用完原本 8oz杯,所以幸運地俾左12oz杯裝俾我地。飲落有香甜柚子味,伴有微微柚子酸甜味,為呢餐畫上完美句號﹗

左右兩邊都有企坐位,共四個位,仲有塊黑板畫牆俾人去畫。

馬森至尊

黑松露啡菇漢堡

+$20可以轉套餐,有一款小食及飲品。

芝士肉醬薯條

洋蔥圈:炸得金黃香脆,內裡洋蔥鮮香,食完一圈又一圈﹗

冷泡白桃茶:淡淡白桃茶味,清甜解膩一流~

熱柚子蜜

2020-11-14
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner