警世劣評——「德國熱狗」食物比狗- 近排出咗個世界盃套餐,咁28蚊都幾抵,就試吓啦,叫咗個「脆皮煙肉火腿腸熱狗」,但係張單就寫係普通珍寶熱狗,出到嚟條腸又扁又乾,醬都唔多滴,問佢仲話係煙肉系入面,咁條腸係火腿定煙肉腸?(食落兩隻都唔係,就普通IKEA熱狗)咁我不如去IKEA買幾十粒,街坊讓個檔位比我28蚊2條腸啦- 店員呀嬸態度極度惡劣。屋邨生意,唔求大發,我都唔係想你比倒酒樓質素,但比得小財你賺,連最基本courtesy都冇,當人係鬼都不如,禁唔想做就收檔啦。行埋去落單,佢鬼食泥咁講幾聲muffled到聽唔到,重覆就躁躁地叫我等,話要趕比個客。果下有啲愕然,咁聽唔到都唔洗咁吓?之後落單話B,佢又大大聲repeat「D for dog」牙?果句除咗一聲仲有好多不滿同唔耐煩,我就大聲答番「B for Boy」呀,佢呢個時候就怒顏上面,兇番我話「聽唔倒呀!」我禁𠹌近講你聽唔到就正常,一開始隔禁遠答個客就有禮貌、expect人聽到嘅?
警世劣評——「德國熱狗」食物比狗
脆皮煙肉火腿腸熱狗