2011-08-03
阿傅師傅附近開左五代同發記, 都有啲擔心阿師傅會唔會支持唔住.不過好彩琴日去都有好多人, 我地都要等左一陣.話哂果啲連鎖店去到邊都有得食啦, 黎大圍, 梗係要食傅師傅!!! 係咪咁話呀? 師傅!我朋友叫左繽紛世界, 我就叫咗個佢地打左粒星既焦糖燉蛋.雖則我個蛋打左粒星, 但其實冇想像中咁好食, 對於我來說都幾甜, 所以對此冇乜野好講.反而係呢個個名娘到爆既繽紛世界俾我一個驚喜!!佢一捧來果刻我已經好驚訝: 嘩!! 好大碗呀!!上面配上五顏六色, 七彩繽紛既生果, 下面仲有一層安靜而內斂, 含蓄而踏實既大菜糕默默守護著上面呢啲頑皮既生果.生果非常清甜, 大菜糕則清淡而有口感, 兩者配搭得天衣無逢, 絕對稱得上係俾咩係繽紛世界一個全新既定義!!呢個咁有層次同內涵既繽紛世界, 只售廿蚊!!!! 廿蚊咋!!!!謝謝你, 繽紛世界, 讓我有一個繽紛的晚上.
不過好彩琴日去都有好多人, 我地都要等左一陣.
我朋友叫左繽紛世界, 我就叫咗個佢地打左粒星既焦糖燉蛋.
反而係呢個個名娘到爆既繽紛世界俾我一個驚喜!!
佢一捧來果刻我已經好驚訝: 嘩!! 好大碗呀!!
謝謝你, 繽紛世界, 讓我有一個繽紛的晚上.