2018-05-14 167 views
本來想入同街oscar那間生煎包後來發現有另一間新朋友友人因爲貪其光猛摩登裝潢設計而二選一選中了”皇后”心裡還一直記得oscar店內張貼的剪報 上面寫住: “力不到 不為財”因為時間尚早 大概晚上六七點 只有我們一枱見到店內張貼了江若琳大大大牆貼,再上openrice睇,才得知原來是江若琳開的Oscar友店一心興奮地選了最愛的酸辣土豆絲食物一到一試就知龍與鳳土豆絲testure尚算可以但味道跟一般土豆絲味道不同,但未見到有調整得更好😥第一個失望第二個失望期待的 口水雞因為選用的是雪藏雞貨色 雞味已經談不上,仲有一小陣雪藏怪味 已經甚至忘記了其醬汁味道 不予置評第二個失望第三個失望 友人點的煙燻倉魚魚不新鮮 有腥味 🤢招牌炸鍋貼 $30 四隻一夾起 有十滴油滴岀黎 🙀🙀 scared me, baby點解鍋貼會炸🤔點解會炸到滴滴油🤔點解憑咩成8蚊一隻🤔食到我成枱黑人問號❓❓❓❓❓❓同枱蕃茄濃湯蛋麵除左個麵底好難食之外 蕃茄蛋還可以😓呼人生究竟可以俾幾多間食店欺騙真心應該對每個對食有要求嘅人黎講,食材選購次等貨已經係死罪錯在無誠意除非你烹調技巧可以化腐朽為神奇可惜 無再!呢種質素 價錢係
本來想入同街oscar那間生煎包
後來發現有另一間新朋友
友人因爲貪其光猛摩登裝潢設計而二選一選中了”皇后”

因為時間尚早 大概晚上六七點 只有我們一枱

一心興奮地選了最愛的酸辣土豆絲
食物一到
一試就知龍與鳳
土豆絲testure尚算可以
但味道跟一般土豆絲味道不同,但未見到有調整得更好😥
第一個失望

點解憑咩成8蚊一隻🤔
食到我成枱黑人問號❓❓❓❓❓❓

同枱蕃茄濃湯蛋麵除左個麵底好難食之外 蕃茄蛋還可以😓呼

人生究竟可以俾幾多間食店欺騙真心
應該對每個對食有要求嘅人黎講,食材選購次等貨已經係死罪
錯在無誠意
除非你烹調技巧可以化腐朽為神奇