同朋友睇完戲後行了一陣街諗住食晚餐,可能因為是星期六,各餐廳門前都一定有一大班人在等候叫飛。我見這間"北海道活壽司"好多時都見過它,但沒幫襯過,就諗住試下如何!!真是試完後沒下次。 我同朋友點了以下的食物 :1.) 牛肉火鍋 ($45) : 鍋內醬油湯好咸及個鍋好細個,D水常常個滾流出來。2.) 什錦串燒 ($39) : 最差是這個串燒,日式豚肉串燒: 可以做到出來是完全沒味的! 燒雞翼及多春魚味道都OK,雞肉串味道就麻麻地。3.) 加州卷 ($22) : 飯好厚、蟹子很鞋口。4.)炸蝦壽司 ($18) : 味道不錯,炸蝦應該剛炸好的,因熱得。5.) 六貫盛 (六件三文魚) ($24) : 飯夠細,三文魚也新鮮。順帶一提,這裡的服務員好像失魂落魄咁,眼見了兩次唔係倒了碗湯就是倒寫茶,我將點菜紙舉起等服務員拿,但是我見到個女服務員同個男服務員在傾計,個女服務員望住了我舉起了點菜紙都無動於終,他們傾完計後個個男服務員望過來見到我舉起了點菜紙就埋來收下,個女服務員就行咗去,現在還有咁既服務呢,見到你都當見唔到你,勁呀!!
真是試完後沒下次。

我同朋友點了以下的食物 :

燒雞翼及多春魚味道都OK,雞肉串味道就麻麻地。

3.) 加州卷 ($22) : 飯好厚、蟹子很鞋口。

2012-06-02
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$81.4 (Dinner)