2009-11-24
有一排無上去C@N Cafe,見到近排佢有好幾個BAD既食評,上到去都有D沖動走過L Cafe試吓。好彩剛開門入去L Cafe既時候,聽到有班出跟黎嘅客"小"緊D意粉勁難食~所以最美都轉軚入左去C@N。入到去己經唔見到嗰個廋骨妺妺仔,但係就有另一個幾好笑容既短裙姐姐招呼入座!見到個MENU,都無改過,有D失望~於是同個friend講,不如轉場,但係佢話依到都幾靜,可以吹吓水,所以最尾都無走到!時那時快,我就叫左短裙姐姐過黎,問吓有無乜野新野食喇?点知佢就叫左一个肥哥哥過黎介紹~聽講佢係老細之一唔知佢係咪聽到我講個MENU都無改過,佢一開口就問我有無興趣試吓佢地未街既新MENU野食?係好奇之下,試左佢以下既野:青芥茉磨菇肥牛PIZZA唔錯,幾好食!日式青芥茉沙律醬做底、加埋肥牛片、磨菇、青椒粒同埋粟米,青青地、FRESH得黎,芝士+攻鼻既芥茉~~~超夾!!!巨形漢堡包有D似Ruby Tuesday既SIZE,不過塊扒就當然無Ruby Tuesday咁勁啦!但係幾塊原條煎香左既煙肉,加埋兩塊漢堡扒,再有D唔知点形容既漿汁生菜,口感一流~忌廉芝士焗扇貝迷你扇貝,加左D香草味既忌廉芝士汁一齊焗
見到個MENU,都無改過,有D失望~
時那時快,我就叫左短裙姐姐過黎,問吓有無乜野新野食喇?
点知佢就叫左一个肥哥哥過黎介紹~聽講佢係老細之一
係好奇之下,試左佢以下既野:
青芥茉磨菇肥牛PIZZA
巨形漢堡包
忌廉芝士焗扇貝
迷你扇貝,加左D香草味既忌廉芝士汁一齊焗,好好味!不過D汁可以有飯盧埋就更好
千島醬海鮮焗螺絲粉
有我个FRIEND最鍾意既蟹棒,幾其它海鮮多料,芝士加埋剛剛好既千島醬一齊焗,超香,可以再食!
除左食之外,肥哥哥仲請左我地3杯野飲。一杯叫"三美茶",我个FRIEND就話幾好飮幾潤。我嗰杯就叫"綠茶荔枝菊花蜜"~幾口味!另外仲有一杯,佢地都未改名,鮮奶朱古力入面有D積及橙餅既味,我女友超愛~不過我對奶就一般喇~
整體黎講,並唔係先前D食評講到咁差啫~
奇望新MENU既來臨!!!!