2018-09-23 874 views
中秋做節食好d又順便去陳明記買麵,去左食雞皇都怕冇位所以打左去訂座先,訂座時哥哥已經好熱心問我要唔要留d海鮮同牛肉,長輩唔食牛,咁就留海鮮啦哥哥就話海鮮價錢180至280蚊一位,只食新鮮同靚的,食咩由哥哥決定,一直深信打邊爐信者得好野食,既然哥哥誠意推薦,又做節,毫不猶豫啦喂去到食完椰子雞煲的嫩滑雞肉,個海鮮要等一等先上到黎,好野係要等下架啦,唔好甘急啦香港人個日有蝦,帶子,貴妃蚌,龍躉,蜆,一小蝶象拔蚌小妹唔係相機食先既人,只係影左一張相小處成大事,一直都覺得打邊爐食蝦好雞助,一係就雪藏貨又霉,一係就好細隻,今次完全推翻晒,蝦肉好彈,冇雪味又爆膏貝殼類鮮甜,冇咩沙重點係龍躉,我唔係太食魚都覺得好好味,除左冇骨,身為資深食魚專家的長輩都一直好評,仲話鮮甜到加豉油都浪費左舊魚食埋必食的響鈴,墨魚滑同蝦丸,皇帝菜,3個人15xx,食多不如食好,食好不如食精,食物絕對出得住價錢期待下次encore
中秋做節食好d又順便去陳明記買麵,去左食雞皇

,既然哥哥誠意推薦,又做節,毫不猶豫啦喂

個日有蝦,帶子,貴妃蚌,龍躉,蜆,一小蝶象拔蚌
小妹唔係相機食先既人,只係影左一張相

貝殼類鮮甜,冇咩沙

期待下次encore