2017-05-24 325 views
計曬營養卡路里@健康味觀塘 觀塘道396號毅力工業中心9樓V室中午出街食迫到死,一小時等lift等位再上菜後只得20分鐘食,會消化不良。想省時又追求健康,這間只做外賣,設計的菜式都以健康為目標,那就去買個飯盒,幾個女仔仲可以在pantry share 食講下是非心事。每星期都不同款,價錢五十多元左右,今天就點了3個share食,好食下次可以encore.$58香炸荷蘭豬軟骨,我自己好鐘意煮到好腍而軟骨又爽架口感,好多蔬菜伴底連糙米飯。有少少汁嚐得出不似茶餐廳一味落油落味道強化,有點甜同醬油香。扒南瓜鮮茄野米餅$58這份是素食,女仔心中總會平衡食菜比例,難得會有素食更貼心。南瓜天然甜仲有蕃茄粒襯托住,個餅口感有點似糙米加薯泥至成的餅,是很高蛋白質,密度高很飽肚。肉眼扒件菌蓉汁$60配意粉。個意粉炒了茄汁,連西蘭花椰菜花粟米膳食平衡。食8至9成熟就唔好肉質變硬失去嫩滑口感啦,有少少肉汁感覺少油且沒味精的。因為計好了卡路里等等,控制熱量對要美怕肥及健身男,都不再考慮及左計右計了。幾個女仔share一次就嚐到3個口味,正! 每入卡路里都唔過500卡,對一個一日可攝取1500至1700卡的低運動
計曬營養卡路里@健康味

觀塘 觀塘道396號毅力工業中心9樓V室

扒南瓜鮮茄野米餅$58

因為計好了卡路里等等,控制熱量對要美怕肥及健身男,都不再考慮及左計右計了。幾個女仔share一次就嚐到3個口味,正! 每入卡路里都唔過500卡,對一個一日可攝取1500至1700卡的低運動量ol,一個剛好唔怕肥。