2025-08-04
身為‘公仔控’嘅我,見到餐廳同卡通公仔聯乘就會好想去,因為感覺成件事好歡欣,覺得好打耳😍.最近富山麵家變身角落小夥伴期間限定店,當然要去朝聖下❤️.🍜 特製黑醬油拉麵湯底濃郁,充滿醬油的香氣!每一口麵條都吸滿咗黑醬油嘅色澤,搭配幾新鮮,上面放上角落小夥伴魚片❤️,配埋角落小夥伴粉紅色碗,好適合打卡😍.🥛特製牛奶拉麵第一次食牛奶拉麵,獨特的奶香味配埋拉麵嘅Q彈又幾夾,湯頭順滑不膩,配埋角落小夥伴魚片、溏心蛋、日式叉燒、蟹柳、紫菜、粟米粒,賣相不錯❤️.🌰🍠🍗小食特製栗子紫薯餅:外脆內軟,食到粒粒栗子🌰,真材實料,內餡綿密香甜,師傅細心將紫薯餅切成一半,方便食用.👍🏻串燒雞軟骨:爽脆有嚼勁加埋椒鹽味幾惹味,份量也不少有四串,食吓食吓好快食晒四串😋.🍹特製飲品🍑🥤特製白桃烏龍奶茶:香滑奶茶加埋白桃嘅香甜,搭配可愛的角落小顆伴棉花糖,仲要用可愛造型嘅角落小顆伴杯裝住,實在是太療癒了!😍🍏🥥特製青蘋果椰果梳打:一樣有可愛嘅角落小顆伴棉花糖同角落小顆伴杯裝住,酸甜嘅青蘋果配埋Q滑並帶有淡淡甜味和清爽嘅椰果,夏日感爆棚! 🍨甜品特製芭菲上有藍莓、士多啤梨、年輪蛋糕同埋雪糕,當然唔少得可愛嘅角落小顆伴裝飾,
🍜 特製黑醬油拉麵
🥛特製牛奶拉麵
🌰🍠🍗小食
🍹特製飲品
🍨甜品
特製芭菲上有藍莓、士多啤梨、年輪蛋糕同埋雪糕,當然唔少得可愛嘅角落小顆伴裝飾,色彩繽紛之餘口感也豐富,加埋底層酸酸甜甜嘅奶凍,yummy😋.
總結一下,依間拉麵店無論是食物還是環境都充滿着角落小夥伴,打卡一流,加上參加店內活動仲可以得到精美角落小顆伴鎖匙扣及A4 folder一個,粉絲們一定大愛.❤️