觀點與角度,有時對食嘢都幾有影響。話說很多很多年前,據聞這店的pancake好出名,當年在河內道K11的店基本上時時刻刻都排長龍。本身唔係話特別鍾意食pancake嘅我應朋友要求一齊去試,排完一大輪隊,吃了pancake,沒有驚喜,當時更稍稍有點失望,亦沒有再回頭幫襯。餐廳沒甚麼問題,只是不覺得特別出眾而已。一別很多年,在時代廣場搵嘢食,過了午飯時間非常肚餓,經過這間在時代的分店,在毫無計劃亦無目的的情況下走了入去,都有嗌pancake,但今次不是因為pancake而來,成件事就唔同咗,而且還頗滿意。點了一份All Day Breakfast,有pancake跟上,ADB的質素很不錯,而且覺得這樣食配搭的pancake相當好味。另外嗌了一碟好特別的「炒飯麵」: 炒飯混入了切得碎碎的炒麵!不能夠說這個組合很出色,但剩係吃特色已經值得試,調味也不錯。所以我一開頭說,用不同觀點、角度去看待同一件事,真係可以有好大差別。這店,單是這一個ADB+Pancake已足以令我再會回頭幫襯。
炒飯麵
Type of Meal