2023-02-14
▫️ 磯煮飽魚花膠龍蝦湯燴撒丁珍珠意 ($158)👉🏻賣相精緻,擺盤幾有心思,有大大隻鮑魚,花膠份量都幾多,好吸晴🤩👉🏻鮑魚幾彈牙,花膠都好有咬口,龍蝦汁超級濃味,不過始終中式食材配西式煮法係有啲奇怪,但抱住一試既心態係無妨🙈真心足料👉🏻珍珠意粉感覺好似好大粒飯,賣相特別,但味道就真係冇咩特別,偏腍冇乜咬好⭐️⭐️⭐️.▫️香烤露絲瑪利春雞伴黑松露薯條配燒汁(半隻)($188)👉🏻燒雞外皮香脆,肉質唔算好滑但起碼唔會嚡口👉🏻薯條好香松露味外脆內軟⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️橄欖油瀆廣島蠔多士($98)👉🏻竹炭多士烘得幾脆,不過就偏乾身,會希望有小小牛油香👉🏻蠔都幾大隻,海水味適中,食得出好新鮮同Juicy,不過成件事配埋沙津菜同多士既口感就唔係好夾,味道好似幾樣野分開咁🙈⭐️⭐️⭐️.▫️草莓梳乎里班戟 ($148)👉🏻二月情人節限定口味,兩層厚身Pancake,淋上滿滿嘅士多啤梨醬,醬嘅質地幾杰身,士多啤梨味濃,味道唔會太假/藥水味🙈👉🏻Pancake 蓬鬆感做得唔錯,影咗一輪相都唔會塌,不過美中不足係蛋香唔係好夠⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️Grapefruit Summer($53) 👉🏻顏色好靚,上面紫色下面粉燈色,非常打卡ab
⭐️⭐️⭐️
▫️香烤露絲瑪利春雞伴黑松露薯條配燒汁(半隻)($188)
👉🏻燒雞外皮香脆,肉質唔算好滑但起碼唔會嚡口
👉🏻薯條好香松露味外脆內軟
⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️橄欖油瀆廣島蠔多士($98)
👉🏻竹炭多士烘得幾脆,不過就偏乾身,會希望有小小牛油香
⭐️⭐️⭐️
▫️草莓梳乎里班戟 ($148)
⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️Grapefruit Summer($53)
👉🏻顏色好靚,上面紫色下面粉燈色,非常打卡able,味道就係正常柚子梳打,甜度適中
⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️薑蜜紅茶($42)
👉🏻薑味好重好暖胃,本身壺茶其實冇乜蜜糖,但有配埋另上嘅蜜糖,可以自己調教甜度💛
——————
環境:餐廳有半室外既位置,設計以波希米亞風做裝飾,有籐檯籐凳同芒草嘅元素
最Signature嘅打卡位係門口大拱門同埋巨型鳥巢,值得留意係餐廳會因應節日而佈置同推出特別菜式,Keep 住比新鮮感大家