放工約咗朋友去觀塘食飯,首先行咗鱷魚恤開倉,然後上網睇吓附近有咩好嘢食推介!俾我哋搵到呢間以 露營做主題的西式Cafe餐廳,裝修擺設都係圍繞 camping ,用上露營椅、露營桌襯托環境,真係可以一年四季都去露營,營足四季!佈置優雅,充滿自然風情。感覺好relax,好過癮!訂位試吓 坐露營車 的感覺。一坐低,果然有驚喜,係有冷氣嘅露營風,啱晒我哋不能夠風吹雨打的人。如果有寵物,outdoor 位置帶埋狗狗 🐶 chill 就最啱!很舒服的室內露營🏕️墨西哥雜菌辣雞薄餅🍕Chicken Mushroom Pizza特別之處在於墨西哥雜菌配辣雞真係絕配 ,薄餅脆卜卜,酥香脆可口,雞肉柔嫩細滑,鮮美無比。鋪滿芝士🧀️ 混和特製墨西哥醬汁,鮮味更顯濃郁,增添芳香。巨型豬扒配薯條扒菜(制作 需時約20分鐘)Thick-cut Pork Chop with Fries and Vegetables推薦試吓巨型豬扒配薯條扒菜,豬扒真心係超級巨型 ,厚厚的巨型大過我手掌,可能大過我塊面。豬扒粉嫩肥美,外層帶焦香爽脆感,味道咸香鮮味,入口好軟腍,食落啖啖肉,肉汁豐富,拌上黑椒汁風味極佳。薯條酥脆可口,扒菜有
墨西哥雜菌辣雞薄餅🍕
Chicken Mushroom Pizza
鋪滿芝士🧀️ 混和特製墨西哥醬汁,鮮味更顯濃郁,增添芳香。
巨型豬扒配薯條扒菜(制作 需時約20分鐘)

薯條酥脆可口,扒菜有煎番茄、煙肉🥓粟米芯,香口惹味。
阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕
Waterfall Cake with Ovaltine, Cereal & Cheesy Milk Foam, Tiramisu Ice Cream
最後是令人期待的甜品,阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕,緊張的小手,一take過完成奶蓋瀑布,造型吸引眼球。
有我平時鍾意食嘅提拉米蘇雪糕,蛋糕濕潤🍰 阿華田脆脆增加口感,配奶蓋係我最愛,好喜歡這個配搭!
戀愛預告 🍸
荔枝、玫瑰糖水、鮮檸汁、藍蝶花汁、雲尼拿雪糕
賣相好靚,飲品有特色,名字出色有趣,主要 Rose and Lychee Soda 飲落好清新,酸酸甜甜的組合,漸層效果好靚,好啱女仔飲。
COCKTAIL 雞尾酒🍹
Sweet Heart
我地叫咗雞尾酒搞盡心思,好喜歡玫瑰花酒杯,搶眼之餘打卡一流。甜甜地好容易入口,女仔要小心啲慢慢飲,因為 Gin 都幾濃郁,配搭 Elder Flower Liqueur, Elder Flow er Syrup, Yogurt, Lemon Juice,花香味清幽,果香甜美。

下次多啲朋友一齊再來食蛋糕,可以book VIP露營車,坐住露營車咁食,可以放鬆心情,盡情享受美食,好爽!
$300 (Dinner)