2025-08-04 0 views
位於觀塘嘅御膳一向喺區內都好有名氣,餐廳已經開業咗10幾年,主打功夫私房菜,今晚我就同幾個朋友專程去食飯。今次我哋叫咗唔少菜式,當中最令我深刻嘅有以下依幾款:富貴金龍餐廳採用優質嘅龍躉烹調而成,有兩款風味,第一款係鹹蛋流沙,另一款就係椒鹽味。雖然龍躉肉經過油炸,但入口完全唔覺得油膩,依然保持到肉質嘅鮮味。 八寶鴨八寶鴨係一道功夫菜,將各款餡料釀入鴨皮內,最難得嘅係鴨皮表面完全冇破損,輕輕一切,就可以食到入邊豐富嘅餡料。 芙蓉海寶炒龍蝦球龍蝦球入口爽口彈牙,鮮甜可口,蛋白燉得唔會過火,口感細滑。 咸菜胡椒豬肚湯呢道湯係今晚嘅驚喜,湯底濃郁,咸菜嘅鹹香同胡椒嘅微辣完美融合,豬肚炆得非常軟腍,食落又爽口又暖胃,非常適合呢個季節享用。今餐雖然食咗唔少海鮮,加上依間餐廳採用明碼實價方式烹調海鮮,每碟餸都用心制作,所以令到我哋點菜嘅時候,更容易有預算。額外驚喜❤️餐廳仲有多項貼心服務,非常適合聚會或者慶祝活動,例如免開瓶費、免加一、免切餅費。慶祝生日仲可以免費獲贈滷水鵝肝鵝腎!餐廳歡迎客人帶酒類或其他飲品嚟,提供冰桶、酒杯同埋食用冰,仲可以代收酒類或者蛋糕,服務真係一流!📍御膳 ▪︎ 香港 ▪︎

今次我哋叫咗唔少菜式,當中最令我深刻嘅有以下依幾款:

富貴金龍

八寶鴨

芙蓉海寶炒龍蝦球
龍蝦球入口爽口彈牙,鮮甜可口,蛋白燉得唔會過火,口感細滑。

咸菜胡椒豬肚湯

額外驚喜❤️

📍御膳 ▪︎ 香港 ▪︎ 觀塘敬運12樓
📞訂座電話:92228210

呢間餐廳真係好適合同朋友聚餐或者舉辦生日會!