2021-11-18
最近去左觀塘搵朋友食lunch,朋友介紹左間CP值好高嘅lunch 半buffet比我,就係Give me 5。一入門口就有個自助沙律區,夠多菜同沙律可以食,亦有多款醬汁同配料可以落,幾好唔錯!餐湯就好搞笑,西餐廳但供應中式湯!亦有餐包多士配!中湯OK,好住家feel,如果配餐包有埋西湯就正!自助區除左沙律仲有甜品,整體甜品都中規中矩,綠茶芝士蛋糕較特別!桂花糕都幾清香,其他甜品甜左少少。另外佢有一個菠蘿雪糕+菠蘿乳酪,兩個各自食,一個太甜,一個太酸,但兩個夾埋一齊食!好好食!變左乳酪雪糕!正!IG - mr.travelgenius正式主菜我地揀左牛扒+羊架。【西冷牛扒 $188 】含沙律甜品吧+紅白酒任飲+餐茶牛扒唔算好大塊好厚,還可以,因為食左好多沙律,呢個尺寸又岩岩好。牛味唔算好重,但都可以。【燒羊架 $168 】含沙律甜品吧+紅白酒任飲+餐茶羊架好厚肉,影完相都仲好熱,好腍好Juicy!呢個好好食,下次再黎我都會再叫羊架!整體都唔錯,最開心有沙律bar任食,飲品又可以任飲,紅白酒都可以自己隨便任飲好抵,但Lunch時間就飲醉得唔得架?😂
IG - mr.travelgenius
正式主菜我地揀左牛扒+羊架。
【西冷牛扒 $188 】
含沙律甜品吧+紅白酒任飲+餐茶
牛味唔算好重,但都可以。
【燒羊架 $168 】
含沙律甜品吧+紅白酒任飲+餐茶