2022-05-11
又來到觀塘搵朋友食飯,朋友話介紹咗呢間新開嘅Cafe,峇里島風情啱晒女仔嚟打卡!去到餐廳環境好靚,好似去咗峇里島咁,好有異國風情,有卡位又有落地玻璃,雖然係望住馬路邊但都幾唔錯。除咗打卡靚之外啲嘢真係超級好食!係想像之外咁好食,超級驚喜!🍴香煎北海道刺身帶子蟹肉忌廉意大利飯 $128 (9.5/10)冇諗過百零蚊嘅意大利食咁大碟!有三粒帶子,剪到表面金黃,入邊仲係未熟,食得出帶子嘅鮮味,肉質好嫩滑,真心冇呃人係日本刺身級數嘅帶子!意大利飯煮得啱啱好,唔會太淋,偏硬有口感,食得出蟹肉嘅鮮味,調味好香濃,鹹香嗰種,好creamy,仲食到一絲絲嘅蟹肉,加埋三文魚子,真係食得出大海嘅味道,好好食🤤🤤🤤意大利飯兩個人share都好夠😆🍴香烤露絲瑪利法式春雞配燒汁 半隻 $168 (8.5/10)雞肉肉質好嫩滑,非常香濃嘅香草味道,調味啱啱好,加埋燒汁鹹鹹地幾香,美中不足係食到見骨嘅時候,唔係好熟,有少少血水味道🤣蔬菜有三舊焗薯角,一條甘筍,仲有幾棵菜花,口感好爽脆,煮得啱啱好熟。整體來講都幾好食!🍹Fresh Grapefruit Pomelo Soda $46 少甜 (7/10)朋友叫咗呢杯嚟
朋友叫咗呢杯嚟飲,佢話好濃西柚味,偏酸,口感清新。
🍓Stwberry Avocado Smoothie $52 (7.5/10)
打卡一流,好濃稠,士多啤梨加牛油味,非常新奇嘅配搭,酸得嚟又有啲草青味?個口感配搭都幾新奇,欣賞呢個創意!好彩唔會太甜,忌廉食得出係自己打,好香好creamy,有奶味又唔甜,整體來講感覺好健康,而且幾飽肚,但唔算特別好好飲!
🥞法式焦糖卡士達梳乎厘班戟 $128 (8.5/10)
甜品可以食完主菜先上!份量都好足,有兩層班戟,表面有卡士達醬,醬汁比較淡味,真係淨係食到輕微嘅奶味,質感比較稀,梳乎厘班戟口感比較紮實,冇乜空氣感,似係幾輕盈嘅海綿蛋糕?食落去有啲似古早味蛋糕?旁邊有啲曲奇碎,都幾香幾濃牛油味,整體來講都幾好食!
推薦指數: 9/10
打到卡食物又高質嘅Cafe,價錢來講都唔算好貴,坐得舒服啱晒約friend去食下吹吓水,我都會再去食😆😆真心推薦比大家!