聽左校長燒肉呢個名好耐,見喺官塘開店即刻黎支持下。食19:15一出𨋢已經人山人海,不過好快已經安排好。 食物飲品都係全自助開放式,多款燒肉、火鍋配料、壽司刺身吧、炸物、蒸點、熟食應有盡有花茶、日本酒、罐裝飲品、甜品區,多都數唔晒。排隊輪候時間算okay,二人分頭行事,好快拎齊要飲要食既,成檯食物超happy吖今晚刺身有帶子、三文魚、八爪魚等等,最正係蝦唔係普通甜蝦,而係阿根廷赤蝦。 順手夾D壽司卷物中式湯有老公最鍾意酸菜豬肚湯,我就拎青紅蘿蔔粟米湯夠滋潤。熱食蟹子小籠包大大粒、茶碗蒸既蛋都幾滑溜重點緊係Focus返食燒肉啦! 燒肉區範圍亦係最大,食肉獸既我最中意係羊架、牛仔骨,牛扒、雞軟骨、豬大腸,男人最愛既辣醬魚片、咖喱雞軟骨同雞腎食完再添。花茶區放滿數十款可以任拼配,我就沖左壺雪梨玫瑰黑杞子茶,好香好滋潤可以去下油膩感另外當然要飲下凍飲啦~ 款式太多,我地就拎左Hoegaarden Rosee 即係Raspberry 味,平時買一罐都要十幾蚊最正係可以一邊燒住生肉,另一邊可以做個鴛鴦湯底小火鍋,烚下蔬菜菇類唔駛全程食肉,抵讚!食食下時間好快過,又係時候黎甜品環節,出去凍櫃拎D啫喱,
食物飲品都係全自助開放式,
多款燒肉、火鍋配料、壽司刺身吧、炸物、蒸點、熟食應有盡有

花茶、日本酒、罐裝飲品、甜品區,多都數唔晒。

中式湯有老公最鍾意酸菜豬肚湯,我就拎青紅蘿蔔粟米湯夠滋潤。

熱食蟹子小籠包大大粒、茶碗蒸既蛋都幾滑溜

重點緊係Focus返食燒肉啦!

另外當然要飲下凍飲啦~

食食下時間好快過,又係時候黎甜品環節,出去凍櫃拎D啫喱,檸檬玉露,伯爵茶奶凍。
仲有鮮果冰、甜筒、韓國雪條、杯裝雪糕等等
真係要預留15分鐘甜品時間!!