2025-07-28
上個星期我喺觀塘熟食市場行街,無意中發現咗一間叫「海悠」嘅小店🍽️。原本只係想簡單食個午飯,冇諗過咁有驚喜! 🎉我嗌咗佢哋招牌菜——紅顏炸子雞🐔,真係要大大聲講一句:「**超值!**💥」Lunch menu 半隻雞只係 $68,仲可以加 $8 配埋米線🍜,性價比爆燈💯!隻炸子雞一上枱就香氣撲鼻👃,雞皮炸得金黃酥脆✨,每一啖都聽到「咔嚓」聲,脆卜卜又唔會油膩😋。隻炸子雞一上枱,香氣已經撲鼻而來👃,雞皮炸得金黃香脆✨,每一啖都聽到「咔嚓」聲,脆卜卜又唔油膩,好有口感!😋雞肉真係令人驚喜,嫩滑多汁,啖啖都唔鞋口,食落好滿足👍🏻仲滲住香濃嘅豉油味,鹹香啱啱好,惹味得嚟又唔會搶味,令人一啖接一啖!配埋清香雞湯米線,一齊食簡直係 perfect match💘!總結一句,呢個價錢嚟講紅顏炸子雞真係出色🔥!係觀塘熟食巿場入面嘅 TOP⭐️!下次一定要再嚟試埋佢其他菜式😎!
雞肉真係令人驚喜,嫩滑多汁,啖啖都唔鞋口,食落好滿足👍🏻
總結一句,呢個價錢嚟講紅顏炸子雞真係出色🔥!